Volledig scherm
VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff wordt voor de tweede keer vader. © Guus Schoonewille

Baby op komst: Dijkhoff mist klimaatdebat

KLIMAATAKKOORDVVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff mist vanavond het debat over het Klimaatakkoord. Hij heeft een goed excuus om er niet bij te zijn: zijn vrouw staat op het punt van bevallen.

Quote

Hij had het debat heel graag zelf willen doen, maar de geboorte van zijn tweede kind is nóg belangrij­ker

VVD-woordvoerder

,,Hij had het debat heel graag zelf willen doen, maar de geboorte van zijn tweede kind is nóg belangrijker’’, zegt de woordvoerder van Dijkhoff. De VVD-fractievoorzitter (38) uit Breda is sinds 2014 samen met zijn vrouw Anouk. De eerste dochter van het stel, Linde, werd in juli 2017 geboren.

Eind januari werd een belangrijk klimaatdebat nog afgeblazen omdat de VVD-fractievoorzitter er niet was. Oppositiepartijen eisten dat Dijkhoff kwam opdagen, wat een paar dagen later alsnog gebeurde. Nu hij dit keer wel een goed excuus heeft, zal de oppositie accepteren dat VVD-Kamerlid Dilan Yesilgoz-Zegerius het woord namens de partij voert.

Slechtste slogan

Dijkhoff en zijn Anouk zijn bijna twee jaar getrouwd. Ze ontmoetten elkaar via de slechtste slogan van 2013: ‘It’s De Cock that makes the man’, van modezaak Jan de Cock uit Tilburg. ,,Ik hou van slechte woordgrappen en juist die was bij mij blijven hangen’’, zei Dijkhoff in een interview op deze site. ,,Toen ik dat jaar met carnaval op de Grote Markt liep, kwam er een haan, althans een hanenpak, voorbij. En ik riep die slogan. Toegegeven, ik was niet meer nuchter.’’

Dijkhoff: ,,Naderhand zei iemand uit mijn groepje dat hij wel wist wie die slogan verzonnen had. Dat was dus Anouk. Ze bleek een eigen marketingbureau te hebben. Ik heb haar via Facebook een berichtje gestuurd, zij stuurde weer wat terug en zo is het gekomen, zeg maar.’’