Volledig scherm
Thierry Baudet, fractievoorzitter van Forum voor Democratie, zit in zijn werkkamer achter zijn vleugel © ANP

Baudet beledigt muzieksmaak collega’s Tweede Kamer

Thierry Baudet, leider van Forum voor Democratie, heeft afgelopen nacht een hatelijke email gestuurd naar alle andere Kamerleden. Daarin kraakt hij hun moderne muzieksmaak en raadt zijn collega’s meteen enkele klassieke componisten aan. 

Parlementariërs Maurits von Martels (CDA) en Zohair el Yassini (VVD) hebben alle 148 collega’s gevraagd hun top vijf met muziekfavorieten in te sturen. Na een tweede stemronde moet hier uiterlijk 1 december een Top 150 van de Tweede Kamer uitkomen. Baudet reageerde vannacht om half drie nogal verbolgen op de groslijst met inzendingen, die is rondgestuurd.

Allemaal enorme ***muziek

Volledig scherm
De email die Thierry Baudet vannacht naar zijn collega's stuurde © Anoniem Kamerlid

Baudet schrijft: ‘Allemaal enorme ***muziek. Hoe is zoiets mogelijk?! Waar zijn Brahms, Beethoven, Strauss, Schumann, Debussy, etc.? Wat is er met jullie aan de hand!?’

Vanmorgen heeft initiatiefnemer Von Martels de voorman van Forum voor Democratie gelijk van repliek gediend. Hij schrijft: ‘Het valt nog enigszins mee volgens mij! Brahms, Chopin, Mahler, Mozart, Strauss en Wagner komen allemaal in dit Kamerlijstje voor! Maar je hebt gelijk dat Beethoven, Schumann en Debussy hier tweede viool spelen. Er is nu eenmaal verschil tussen muziek uit de Kamer en kamermuziek!’

CDA’er Von Martels geeft desgevraagd nog aan dat in de lijst ‘voor ieder wat wils’ zal zitten, van Queen tot Keane. Ook volgens El Yassini gaat de muziek alle kanten op: van death metal tot klassiek. Van het Ave Maria tot Bohemian Rhapsody.”

Kamerlid Peter Kwint (SP) zegt dat hij heeft overwogen naar alle collega‘s het volgende antwoord te sturen: ,,Sorry dat ik je dit moet vertellen, maar die zijn allemaal dood Thierry.“ Kwint zag daar toch maar van af.

De 150 Kamerleden kunnen deze week hun definitieve lijstje nog doorgeven. De bedoeling is dat de Top 150 van de Kamer begin december wordt bekendgemaakt. Von Martels en El Yassini hopen de lijst te kunnen presenteren in een radioprogramma rond de uitzending van de Top 2000.

Baudet was vanmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Het is niet de eerste keer dat Baudet in de clinch ligt met zijn collega's uit de kamer: