Partijleider Thierry Baudet tijdens een demonstratie van Forum voor Democratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Partijleider Thierry Baudet tijdens een demonstratie van Forum voor Democratie. © ANP

Baudet en Van Haga blijven vrienden, zegt Forum-leider: ‘Ik gaf hem gisteren nog een knuffel’

De afsplitsing van drie Tweede Kamerleden leek alweer oud nieuws op de eerste Forum-manifestatie na de scheuring vandaag. De boodschap van partijleider Baudet is: De strijd tegen het coronabeleid gaat door. ,,En we gaan geen ruzie maken.”

18 reacties

 • J Hooijmeijer

  1 maand geleden
  Heel Nederland moet zich laten testen als ze ergens naar binnen willen. Waarom geldt dat niet voor de tweede kamer, dan moet hij ook wel, als hij daar zijn onzin wilt blijven verkondigen.
 • Jan Kromwijk

  1 maand geleden
  Eigenlijk gewoon heel veel spijt, dat ik bij deze man ooit een rood stipje bij zijn naam hebt gezet. Vlaag van verstandsverbijstering denk, net als hij nu.
 • Toby Louwen

  1 maand geleden
  In feb 2020 om het hardst om een volledige sluiting en lockdown geroepen. Wel het land willen leiden maar zn eigen partij lukt niet eens. Populist zonder inhoud en politiek te licht bevonden.
 • H. Kolling

  1 maand geleden
  een plus punt van de kant van Baudet is dat hij radicale ideeën naar voren stuwt. de gevestigde linkse orde van NPO-Nederland wordt voor het blok gezet, want het is niet anders dan links tegen rechts hanengevecht met Corona als wapen. Volgend jaar gaat Forum iets anders aanvallen en dan heeft de achterban, voornamelijk laagopgeleiden, weer een speerpunt waar mee gestoken kan worden.
 • Erik Gemser

  1 maand geleden
  Ik ben inmiddels 2 x gevaccineerd. dus mijn vrees is afgenomen. Dat Baudet voor het karretje van de Wappies is gaan staan vind ik stuitend en bijzonder afkeurenswaardig. In zijn begintijd kon ik 'm volgen, maar nu is hij echt de weg kwijt en het wordt steeds extremer. Zijn oogkleppen zijn bijzonder groot en dat zie ik alleen maar erger. Ik denk dat als nu de balans opnieuw zou worden opgemaakt (verkiezingen) Hij misschien wel 1 zetel haalt, maar Haga en ander rechts hem verre overtroeft. Tsja...
 1. Het gedrag van Baudet: provocerend schouderklopje na ‘ziek met koorts’ en bezoek illegale sportschool

  Het gedrag van Baudet: provoce­rend schouder­klop­je na ‘ziek met koorts’ en bezoek illegale sport­school

  Het opstappen van de drie Kamerleden uit de Forum-fractie is het gevolg van ‘een verschil van inzicht’ over de manier waarop politiek wordt bedreven, maakte Kamerlid Wybren van Haga woensdagmorgen bekend. Hij bood gisteravond in de Tweede Kamer nog zijn excuses aan voor het gedrag van zijn partijleider Thierry Baudet. Die doet in een recente podcast opmerkelijke uitspraken.