Partijleider Thierry Baudet en Wybren van Haga van Forum voor Democratie schudden elkaar de hand tijdens een verkiezingscampagne in Sneek.
Volledig scherm
Partijleider Thierry Baudet en Wybren van Haga van Forum voor Democratie schudden elkaar de hand tijdens een verkiezingscampagne in Sneek. © ANP

Baudet fel na ‘wappiekritiek’ van De Jonge: ‘Ze zitten in bubbel van gekte, hysterie waar ze niet uit kunnen’

Forum-politici Baudet en Van Haga reageren fel op minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid (CDA). De minister hekelt hun ‘wappiegeluid’ in de Tweede Kamer omdat de partij het coronavirus bagatelliseert en het vaccin verdacht maakt. ,,De Jonge en Van Dissel zitten in een bubbel van gekte”, meldt Baudet. 

 1. Grapperhaus: melding over vermist kind voortaan toch op Burgernet

  Grapper­haus: melding over vermist kind voortaan toch op Burgernet

  Meldingen van kinderen die zijn vermist of mogelijk in levensgevaar zijn, worden vanaf 22 juli verspreid via Burgernet van de politie en niet meer via AMBER Alert. Justitieminister Ferd Grapperhaus meldt aan de Tweede Kamer dat hij niet van plan is dit besluit terug te draaien. Achter AMBER Alert zit een bedrijf en Burgernet is van de politie zelf. Dit lokale waarschuwingssysteem is nu uitgebreid met een landelijke functie.
 1. Mark Rutte: 'Ik heb zin om met een nieuwe ploeg aan de slag te gaan'
  Play

  Mark Rutte: 'Ik heb zin om met een nieuwe ploeg aan de slag te gaan'

 2. Dit was Nederland vandaag: schapen gaan stikstofprobleem bestrijden
  Play

  Dit was Nederland vandaag: schapen gaan stikstof­pro­bleem bestrijden