Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Baudet moet de Wilders worden die wél levert

Optimisme alom tijdens de verkiezingstournee van Thierry Baudet, nu zijn Forum voor Democratie gunstige peilingen oogst. ‘Wij gaan weer dromen najagen, jongens.’

Volledig scherm
© Arie Kievit

Even permitteert Thiery Baudet zich een Obama-achtig momentje. ,,Yes! Yes! Ik voel het! We gaat Nederland veranderen! Yes!”

Op weg naar de verkiezingen van de Provinciale Staten maakt Forum voor Democratie in jubelstemming een tournee langs Amsterdam, Utrecht, Bergen op Zoom, Arnhem, Drachten en Enschede. Overtuigde FvD’ers grijpen de kans een vraag te stellen, of, vooruit, een selfie te nemen. Zo ook bij de eerste halte – Rotterdam, maandagavond.

De prognoses stutten Baudets zelfvertrouwen bovendien. Volgens peilingen stevent Forum voor Democratie af op acht zetels in de Eerste Kamer. Een ‘logisch’ gegeven, vindt Baudet zelf, want ‘iedereen wil afrekenen met jaren van falend landsbestuur’. ,,Vol van leugens en zelfhaat. Wij gaan weer dromen najagen, jongens.’’

  1. Freek over Boekenbalrel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedragen wordt
    video

    Freek over Boekenbal­rel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedra­gen wordt

    Freek de Jonge (74) heeft geen seconde wakker gelegen van de door hem veroorzaakte opschudding, gisteravond bij de opening van het Boekenbal in Amsterdam. Hij eiste luidkeels schreeuwend van het publiek een statement over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. ,,Juist de groep die in de zaal zat, moet zich verzetten tegen deze elitaire politieke beweging’’, zegt de cabaretier the day after tegen deze site.