Volledig scherm
Thierry Baudet, leider van Forum voor Democratie. © ANP

Baudet: Timmermans is een beetje de weg kwijt

UPDATEForum-leider Thierry Baudet vindt dat eurocommissaris Frans Timmermans (PvdA) de weg kwijt is. Timmermans waarschuwde vorige maand dat Baudets uitspraken over immigratie uiteindelijk kunnen leiden tot geweld.  Baudet noemt die stelling ‘getikt’. 

De aanvoerder van Forum voor Democratie reageerde vanochtend in het tv-programma WNL Op Zondag op de kritiek van Timmermans. 

Op campagne in Rotterdam zei PvdA’er Timmermans vorige maand dat uitspraken van (‘die idioot’) Baudet er uiteindelijk toe kunnen leiden dat mensen ,,die niet goed sporen” geweld kunnen gaan gebruiken. De vice-president van de Europese Unie verwees daarbij naar Baudets uitspraken over ‘homeopathische verdunning’ door de komst van immigranten.

Baudet noemde die stelling vanochtend getikt, absurd en waanzinnig. Hij verdenkt Timmermans van een ,,doortrapte poging’' hem als racist af te schilderen. ,,Deze man is gewoon een beetje de weg kwijt.''

Fascisme 

Baudets uitspraken in diezelfde uitzending over fascisme (‘een linkse stroming’) veroorzaakt zondag op social media de nodige reuring. Volgens de Forum-leider is het fascisme voortgekomen uit het communisme, zo verklaarde hij in WNL vanochtend. ,,Ik heb er helemaal niks mee. Het is een linkse stroming, voortgekomen uit een communistische-socialistische stroming. Het is partijkartel.” 
Op twitter reageren veel mensen kritisch: ,,Bedankt WNL, door Baudet te laten zwatelen over fascisme dat links is, hebben jullie de nagedachtenis van alle communisten en socialisten in het Nederlandse verzet bezoedeld”, luidt een veel gedeeld bericht.

Volledig scherm
PvdA-lijsttrekker Frans Timmermans. © AFP
  1. De niet te stuiten opmars van Farmers Defence Force: ‘Ze moeten naar ons luisteren’
    PREMIUM

    De niet te stuiten opmars van Farmers Defence Force: ‘Ze moeten naar ons luisteren’

    Voor veel boeren is de geest uit de fles. Geholpen door de acties in de provincies trekken woensdag duizenden agrariërs en medestanders richting RIVM en het Binnenhof in Den Haag om weer aandacht te vragen voor het stikstofbeleid dat in hun ogen niet deugt. Aan de wieg van het protest staat Farmers Defence Force, een jonge beweging die onstuimig groeit en weigert water bij de wijn te doen. Maar er klinkt ook (interne) kritiek op de werkwijze van het nieuwe ‘boerenleger’. ,,We moeten onze hand niet overspelen.’’