ANP
Volledig scherm
© ANP

Belasting op spaargeld gaat omlaag

Spaarders zijn volgend jaar enkele tientjes tot enkele honderden euro's minder zijn aan belasting op hun spaartegoed. Niet alleen wordt het belastingvrije deel van het spaargeld verhoogd, maar ook wordt meer gekeken naar wat dat vermogen werkelijk aan rente opbrengt.

 1. Van der Burg: 1700 extra plekken minderjarige asielzoekers nodig om ‘absoluut dieptepunt’ te voorkomen

  Van der Burg: 1700 extra plekken minderjari­ge asielzoe­kers nodig om ‘absoluut dieptepunt’ te voorkomen

  Voor 1 januari zijn er 1700 extra opvangplekken nodig voor minderjarige vreemdelingen (amv), schrijft staatssecretaris Eric van der Burg (Asielzaken) aan gemeenten. Als dat niet geregeld wordt, dreigt het risico dat deze kinderen buiten moeten slapen of gaan zwerven op zoek naar onderdak. De staatssecretaris roept in zijn brief alle gemeenten ‘dringend op om dit absolute dieptepunt te voorkomen’.
 2. Energierekening bij gemiddeld gebruik wordt maximaal 241 euro, komende maand al vergoeding
  Prijsplafond
  334

  Energiere­ke­ning bij gemiddeld gebruik wordt maximaal 241 euro, komende maand al vergoeding

  Een huishouden dat een gemiddelde hoeveelheid gas en elektriciteit verbruikt, is straks zo'n 241 euro per maand kwijt. Het kabinet trekt extra geld uit om de hoge energierekening van burgers te dempen. In november en december gaat de rekening met een vast bedrag van 190 euro omlaag. Daarnaast wil het kabinet iets doen voor bedrijven die kampen met sterk gestegen energiekosten.