Partijleider Thierry Baudet tijdens de presentatie van de eerste tien kandidaten van Forum voor Democratie (FvD) voor de Tweede Kamerverkiezingen in oktober.
Volledig scherm
Partijleider Thierry Baudet tijdens de presentatie van de eerste tien kandidaten van Forum voor Democratie (FvD) voor de Tweede Kamerverkiezingen in oktober. © ANP/Sem van der Wal

Bestuur JFVD trekt zich tijdelijk terug na antisemitische berichten

Het bestuur van de jongerentak van Forum voor Democratie trekt zich tijdelijk terug. De JFVD raakte dit weekend in opspraak na de onthulling dat in appgroepen wederom antisemitische berichten werden gedeeld. Partijleider Thierry Baudet noemt de actie die de JFVD nu onderneemt ‘uitstekend’. ,,Direct doorpakken. Geen trial by media maar serieus bekijken hoe het zit en daarna conclusies trekken.”

  1. Onenigheid binnen FvD over aanpak jongerentak: van ‘uitstekend optreden’ tot ‘too little, too late’

    Onenigheid binnen FvD over aanpak jongeren­tak: van ‘uitstekend optreden’ tot ‘too little, too late’

    Forum voor Democratie-senator en raadslid Annabel Nanninga wil een volledige sanering van de jongerentak van haar partij. Zij noemt de reactie van de JFvD op de onthulling dat in appgroepen van de jongerenafdeling antisemitische en homofobe berichten worden gedeeld ‘too little, too late’. Partijleider Thierry Baudet vond het juist een ‘uitstekend optreden’. Verschillende partijprominenten scharen zich via Twitter echter achter Nanninga.