Bij dalende cijfers gaan sportscholen en dierentuinen 18 mei open, mogelijk ook ruimere terrastijden

VIDEOHet kabinet wil de coronaregels vanaf 18 mei versoepelen: sportscholen, dierentuinen, pretparken en andere zogenoemde doorstroomlocaties mogen dan weer open. Ook wordt overwogen om de terrastijden te verruimen: die kunnen mogelijk 's ochtends al open, in plaats van om 12.00 uur. Dat melden Haagse bronnen aan deze site. Harde voorwaarde is wel dat het aantal ziekenhuisopnames de komende week blijft dalen. 

7 reacties

 • Wilma Lutz

  2 jaar geleden
  Zullen we maar van alle versoepelingen gaan genieten,zolang het duurt.Want ik ben bijna zeker,dat we in het najaar weer terug naar af zijn. Engeland was zo positief, veel mensen al gevaccineerd,, het land kon weer open,en nu maken ze zich zorgen over de Indiase variant. Willen zelfs de versoepelingen terug draaien,die variant is resistent tegen de vaccins. En als dat zo is,dan heb je niks aan je vaccinatie, dan loop je nog steeds corona op. Gaat lekker zo. Wilma lutz landgraaf
 • Tineke Stoelwinder

  2 jaar geleden
  Wanneer kunnen we weer iets in de buurthuizen organiseren? Waar valt dit onder? En wanneer mogen we weer eens naar een rommelmarkt, en kermis wanneer kunnen we weer eens daar naartoe? Deze 3 dingen hoor je ze niet over. In een buurthuis maak je weer eens contact met je buurtgenoten en mensen uit een ander dorp. Sommigen hebben we al bijna een jaar niet gezien. Wanneer mag er meer ?
 • Marian van der Pijl

  2 jaar geleden
  Mogen we ook aub weer zwemmen, vooral voor ouderen!!!
 • Joep Dingemans

  2 jaar geleden
  Misschien tijd om het om te draaien. Iedereen die zich wil beschermen mag een mondkapje dragen in publieke ruimtes. Dan worden de Nederlanders minder anoniem.
 • van Bergen

  2 jaar geleden
  Beste sportscholen, ik duim voor jullie. Als er één branche is die volledig is lamgelegd, dan zijn jullie het wel. Jullie hebben enorme investeringen gedaan, en een (ook qua apparaten) veilige omgeving gecreëerd voor iedereen, zelfs op de 1.5mtr, beluchting incluis. Verander de naam "sportschool" maar in "gezondheidsschool", want de oude naam wekt kennelijk een negatieve connotatie op in de samenleving, anders hadden ze jullie niet zo zwaar laten vallen als nu gebeurd is. Hou vol jongens . .