Bijltjesdag in formatie: Na optie met PvdA en GroenLinks valt ook route met ChristenUnie af

VIDEO'sNa vijf maanden gebakkelei, schijnbewegingen en getalm is het vandaag bijltjesdag in de formatie: VVD en CDA willen definitief niet gaan onderhandelen met PvdA en GroenLinks. Maar smaak twee valt ook af: D66 blokkeert de optie met ChristenUnie. ‘Dit is teleurstellend’.

140 reacties

 • Anoniem

  9 maanden geleden
  Het wordt hoog tijd dat Rutte zijn maatje Hoekstra loslaat. Het CDA stelt inmiddels niet veel meer voor en na het (terechte) vertrek van Pieter Omzicht zal dit op pijnlijke wijze nog duidelijker worden. Rutte, wees een vent en creëer nu maar eens een minderheidskabinet met D66 - zonder het CDA. Goede beleidsvoornemens met doorwrochten onderbouwing en volkomen transparante informatievooziening richting de Tweede Kamer zijn dan uiteraard onontbeerlijk. Leerzaam voor je ! Afzender: Fred Spaaij
 • M.G. Bults

  9 maanden geleden
  Dit zat er vanaf het begin in, dus maanden tijd verloren. Als niet iedereen zo met zichzelf bezig zou zijn, dan hadden we allang een regering gehad. Wat een toneelstuk. Volgens de verkiezingen zouden VVD, D '66 en de PVV moeten gaan regeren, maar Wilders is te Links, als het gaat om o.a. Zorg en Onderwijs, voor de VVD. Het gaat "gewoon" weer VVD-CDA-D'66 worden. Een minderheid, maar met vele splinterpartijen zitten er veel meelopers.
 • jan mol

  9 maanden geleden
  Het Nederlandse volk heeft rechts gestemd dus ga hier mee verder, dit is wat de stemmers willen, jullie zijn gekozen door ons, dus luister daar dan naar, en een democratie hebben we allang niet meer daar jullie op voorhand al partijen uitsluiten.
 • Kroon

  9 maanden geleden
  Elkaar niet loslaten is niet in het zgn landsbelang wanneer 1 van de 2 partijen kans maken op meeregeren zou ik denken als Klaver of Ploumen dus dan maar met eigen partijtje met gestrekt been erin.
 • Martin Arens

  9 maanden geleden
  VVD de rechtste partij wil geen links erbij want bij de vvd zitten de kapitalisten en huisjesmelkers die zorgden voor de oplopende huizenprijzen en huren zodat ze meer winst krijgen en hun belasting daarover zo laag mogelijk houden. Mensen met lage, middeninkomens en vooral jongeren zijn de dupe kunnen het niet opbrengen. Regering leg wettelijk redelijke prijzen vast voor huur en verhoog belasting op winst