Blok over mislukte poging om Shell in Nederland te houden: ‘We konden niet achterover leunen’

VIDEODemissionair minister Stef Blok (Economische Zaken, VVD) erkent dat het kabinet een mislukte poging heeft gedaan om de dividendbelasting af te schaffen, in de hoop Shell voor Nederland te behouden. ,,Ik zou het verwijtbaar vinden als het kabinet achterover was gaan leunen.’’

24 reacties

 • Jack van den Burg

  1 jaar geleden
  Dat Shell haar goud uit de kluis haalt is tot daaraan toe, maar dat zij daarmee ook het afval, de productieplant, hier laat staan. Haal dan ook die vervuilende industrie hier weg. Nu lijken we af te stevenen op een situatie in Nigeria, omdat de overheid zand of iets anders in de ogen heeft. Shell is gewoon niet te vertrouwen, dat hebben we gezien rond hun terugtrekkende bewegingen rond de NAM en Groningen. Eén stormvloed over Pernis en heel Nederland is de dupe en de gouden boys zitten in Londen
 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. Unilever hoofd kantoor weg, plotseling meer banen RARA hoe kan dat. Zou het met vertrek van SHELL ook zo zijn? Ben benieuwd.
 • Jeroen Velzen

  1 jaar geleden
  Echt het wordt tijd dat het grote geld eens wordt aangepakt en goed ook en dat bedrijven veel vaker verplicht moeten worden opgeknipt in diverse kleinere bedrijven. Want de macht sommige bedrijven en aandeelhouders is veel te groot. Want mij betreft krijgt Shell een flinke naheffing nog als afscheidskado. O wacht dat hebben de knechten van het grote geld lees VVD en CDA in de Eerste Kamer vertraagd.
 • Rene vd Borden

  1 jaar geleden
  We konden niet achteroverleunen? Ze doen niets anders in Den Haag en in Brussel. Ze bukken alleen maar om hun salarisstrookje op te rapen als die in de brievenbus valt.
 • Marcus Collins

  1 jaar geleden
  Je moet maar durven. Blok heeft eerst woningbouwverenigingen een mega belasting opgelegd met alle gevolgen van dien maar "heeft al maanden contact heeft met Shell over ‘de belastingen’ in Nederland". WTF Shell heeft al minimaal 50 jaar geen cent betaald. Ja werknemers betalen inkomstenbelasting maar die weegt niet op tegen de kosten die we moeten maken voor onderwijs, infrastructuur en schoonmaakkosten van de vuiligheid van Shell. Liever een nieuwe ASML dan een oude Shell.