Minister Christianne van der Wal geeft tekst en uitleg nadat de protesterende boeren bij haar thuis komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Christianne van der Wal geeft tekst en uitleg nadat de protesterende boeren bij haar thuis komen. © ANP/fotobewerking de Stentor

Boer én CDA-lid Wim Bonestroo uit Elburg zette actie huisbezoek minister op: ‘Niet handig wat je nu doet’

Wim Bonestroo was initiatiefnemer van de boerenactie om minister Christianne van der Wal thuis op te zoeken in Hierden. Naast melkveehouder is de Elburger actief CDA-lid. Mogelijk moet hij op het matje komen bij CDA-partijvoorzitter Hans Huibers. ,,Ik vind het allemaal nogal uit zijn verband getrokken.’’

33 reacties

 • J Vergouwen

  4 maanden geleden
  Als Bonestrui een rechte rug heeft laat hij zich niet laten intimideren door het cda en Huibers en zouden zijn persoonlijke belangen ondergeschikt moeten blijven aan het collectief boerenbelang. Hij zou beter, met dezelfde groep boeren en tractoren, op huisbezoek kunnen gaan bij Huibers voor dat gesprek, ongeacht de persoonlijke gevolgen voor hem vanuit het cda.
 • Robbert Scholten

  4 maanden geleden
  Ik vind het allemaal geen probleem,dat huisbezoek,dat weet je als je een openbare functie hebt,
 • M Waarhold

  4 maanden geleden
  Door de boeren, die opkomen voor hun bestaan, in een negatief daglicht te zetten, hoopt men dat wij gaan denken dat het terecht is dat ze moeten verdwijnen, dat lijkt nu te gebeuren. Maar wat als u uw levenswerk op moet geven wat misschien al generaties in de familie zit? De meeste boeren zitten niet op die zak met geld te wachten. Het draait niet bij iedereen om geld.
 • M.G. Bults

  4 maanden geleden
  We hebben tegenwoordig een hoop drammers. Hoe zou dat komen?
 • Eric Kluft

  4 maanden geleden
  Ik heb eigenlijk geen idee of de stikstof uitstoot daadwerkelijk gereduceerd moet worden of dat wij ons als Nederland aan belachelijke eisen hebben geconformeerd. Wat me wel opvalt is hoe vervelend fel deze discussie word gevoerd. De manier waarop sommige boeren denken actie te moeten voeren wekt bij mij ook weinig sympathie op. Doe toch eens een beetje beschaafd en normaal met zijn allen.