Nog steeds geen nieuw kabinet: wil Rutte het record langstzittende premier verbreken?

100 dagen na de verkiezingenHonderd dagen na de verkiezingen (om precies te zijn morgen) is er nog geen glimp van een nieuw kabinet. Tegelijkertijd wordt het land gewoon geregeerd, en dat komt met name premier Mark Rutte best goed uit. Maar of de rest daar blij mee moet zijn?

3 reacties

 • A. van Rijnsbergen

  1 jaar geleden
  @Peter Millett Cynisch is om voor bij te gaan aan wie de coalitie-partners waren in de diverse Rutte-kabinetten of deze geheel of op onderdelen steunde (PvdA, D66, CDA, CU, SGP, PVV, GL) en die na het steunen van moties van wantrouwen en afkeuren, hebben moeten concluderen dat de actie 'Rutte zoveel mogelijk beschadigen' mislukt is en nu weer aan willen sluiten bij Rutte-4.
 • Peter Millett

  1 jaar geleden
  Deze kabinetsformatie voedt het cynisme. Liegen, boodschappers van de waarheid wegwerken en toch met een appeltje op de fiets wegrijden. Partijen voelen de weerzin. Als Kabinet Rutte lV er komt, zal dat het meest cynische kabinet zijn van na de oorlog. Niemand wil het echt. Het kan ook niet na alles was is gebeurd. Wie benoemt deze waarheid, waar blijft die nieuwe bestuurscultuur?
 • Jan Willem Roos

  1 jaar geleden
  Ach, het zijn ambtenaren dus alles gaat tergend traaaaaaaag. Kom ik er vandaag niet uit, dan toch na de vakantie, we zien wel waar het schip strand.