Kamerlid Pieter Omtzigt en minister Wopke Hoekstra (Financiën) tijdens een debat over het aftreden van het kabinet naar aanleiding van de toeslagenaffaire. Inmiddels maken CDA'ers zich zorgen dat de twee niet meer samen verder kunnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kamerlid Pieter Omtzigt en minister Wopke Hoekstra (Financiën) tijdens een debat over het aftreden van het kabinet naar aanleiding van de toeslagenaffaire. Inmiddels maken CDA'ers zich zorgen dat de twee niet meer samen verder kunnen. © ANP

CDA beeft na ontploffing memo Omtzigt: ‘Heel lastig om hier nog uit te komen als je in één club zit’

De al lang sluimerende tweespalt in het CDA is met een grote knal ontploft. Partijprominenten proberen de boel bij elkaar te houden, maar vrezen voor een breuk. ‘Een ongeluk met onduidelijke afloop’.

25 reacties

 • gert meijboom

  1 maand geleden
  Dat gedoe, voortdurend de kool en de geit sparen, halve waarheden, stukken achterhouden en je maar afvragen waarom de kiezer zich afkeert van de politiek. Je mag toch van mening verschillen, het is Noord Korea niet. Wees blij met Omtzigt, hij gooit de knuppel in het hoenderhok en houdt de zaak scherp, wie daar niet tegen kan moet op zoek naar functie elders. Mona Keijzer was kandidaat, ze zat bij Umberto en draait dan een beetje om de hete brei, gemiste kans voor Mona, ze snappen er niets van
 • Chris Eskes

  1 maand geleden
  Wat onbesproken blijft is dat dit een intern stuk was dat nu op straat is komen te liggen, wie heeft dat gelekt en waarom ? Kennelijk stikt het in de politiek van mensen die bereid zijn vertrouwelijke stukken openbaar te maken, het is inmiddels eerder regel dan uitzondering dat de troonrede al weken van tevoren bekend is, wat is de beweegreden van deze lieden?
 • Jolanda Stok

  1 maand geleden
  Is dit het Christelijke gezicht van het CDA, ze moesten zich schamen, blijkt maar weer eens dat ze er niet zitten voor het volk, maar om hun eigen gewin. De Jonge, Hoekstra en Sybert opstappen en maak Omzigt partij leider, zonder die 2 andere valt er misschien nog iets te redden, zo niet en als Omzigt besluit een nieuwe partij te starten heeft hij mijn stem. Het CDA is een schande in de tweede kamer.
 • Reginald Grunder

  1 maand geleden
  Bedriegers komen in het kabinet Uitzonderingen daargelaten De erlijkheid wordt bewust buiten gehouden. Er worden gevangenissen gesloten Ze kunnen wel weer geopend worden denk ik.
 • Henk Doddema

  1 maand geleden
  CDA bewindslieden hebben in div. vergaderingen van de ministerraad Omtzigt beschadigd. Gedeputeerden van het CDA in Limburg hebben niet integer gehandeld. CDA prominent van Lienden kon via zijn CDA contacten in het kabinet miljoenen verdienen. Bij het CDA corrumpeert macht. In Limburg lukte het niet om fatsoenlijk te regeren. Waarom zou dit op landelijk niveau wel lukken ?.
 1. Pakket met injectienaald bij Tweede Kamer bezorgd, Wilders doet aangifte

  Pakket met injectie­naald bij Tweede Kamer bezorgd, Wilders doet aangifte

  Bij de Tweede Kamer is deze week een pakketje bezorgd met daarin een injectienaald en een oproep om geld te betalen. PVV-leider Geert Wilders gaat bij de politie aangifte doen van poging tot afpersing, omdat het pakket aan hem zou zijn gericht. Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt dat. ,,Het OM ziet dit als een bedreiging met zware mishandeling en een poging tot afpersing en pakt het op”, laat een woordvoerder aan deze site weten.