Wopke Hoekstra en Pieter Omtzigt.
Volledig scherm
Wopke Hoekstra en Pieter Omtzigt. © Hollandse Hoogte / Peter Hilz

CDA deelt bonnetjes partijfinanciën: ‘Donaties deugen, geen ongezonde invloed’

Ex-CDA’er Pieter Omtzigt suggereerde gedoe rond partijdonaties en partijplannen die te koop zijn, maar met openbaarmaking van de giften hoopt het CDA nu het tegendeel te bewijzen. De initiatiefnemers, die een spoedcongres willen, hebben ondertussen genoeg handtekeningen verzameld.

12 reacties

 • Anoniem

  1 jaar geleden
  W.J.J Venderbos Ja het CDA van Wopke Hoekstra begint hoe langer hoe meer op de VVD Te lijken die kon ook al geen papiertjes vinden. Ja mensen twee partijen die goed de weg kwijt zijn van eerlijk politiek voeren ,en een ander voor gek uitmaken. Bach, bach CDA waar zijn jullie christelijke waarden volgens mijn zijn die diep gezonken. Nederland heeft partijen nodig die eerlijk transparant zijn en zeker hart heeft voor zijn eigen leden dat zie ik in het clubje CDA en VVD niet terug.
 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. De waarheid zal altijd boven drijven al duurt het lang. Donatie' s gaat altijd met: Ik geeft dit en jij geeft mij dat. Dienst weder dienst.
 • J.F. Hage-Berghuis

  1 jaar geleden
  Achteraf beweren bonnetjes te fabriceren betekent niet dat ze tijdig gemeld waren bij het ministerie. Wel opletten AD redacteur! Inhoudelijk moet het nog beoordeeld worden (dat kostte Teeven de kop). Een fondswerver die tegelijk hoofdsponsor is? Onacceptabele vermenging!! Die bepaalde wie de lijsttrekker werd = ongezonde invloed. Beerput, marchanderen en liegen hoort niet bij een Christelijk Democratisch Appel. Hugo de Jonge en Wopke Hoekstra moeten opstappen.
 • M Waarhold

  1 jaar geleden
  Omtzigt heeft aangetoond hoe rot de politiek in elkaar zit. En nu gaat men paniekerig om zich heen slaan en komt het charmeoffensief en, waarschijnlijk, niet alleen van het CDA. Maar voor mij hoeft dat allemaal niet meer. Onze politiek is rot en ze blijven allemaal zitten. Een integer en goed politicus is amper met een loep te vinden en de rotte appels, zijn nog te eigenwijs om op te stappen. Het is gewoon beschamend hoe in NL politiek gevoerd wordt.
 • Joop Westdijk

  1 jaar geleden
  Het CDA is altijd een club geweest, die de waarheid met heel veel korreltjes zout heeft genomen. Wie gelooft nu zo’n bonnetje, van een belanghebbende geldschieter. Ik niet.