Annie Schreijer-Pierik zit voor het Europees Parlement in Brussel.
Volledig scherm
Annie Schreijer-Pierik zit voor het Europees Parlement in Brussel. © Charel van Tendeloo

CDA-Europarlementariër weigert mee te doen aan 'bonnetjesgedoe'

DeclaratiegedragVan veel Europarlementariërs is onduidelijk hoe ze hun maandelijkse onkostenvergoeding van 4.300 netto per maand besteden. Vier van de vijf CDA'ers in Brussel hebben accountantsverklaringen overlegd bij hun onkostenvergoedingen over 2015. Alleen die van Annie Schreijer-Pierik ontbreekt.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
  2. Europa maakt klimaatsprong: reuzepakket voorstellen moet burgers en bedrijven duurzamer maken

    Europa maakt klimaat­sprong: reuzepak­ket voorstel­len moet burgers en bedrijven duurzamer maken

    De Europese Commissie onthult onder de noemer Fit for 55 in 2030 vandaag een enorm pakket aan klimaatvoorstellen. De ultieme poging om het klimaat naar een hoger plan te tillen, zal grote gevolgen hebben voor EU-burgers en -bedrijven. Het Europese streven is om in 2050 helemaal ‘klimaatneutraal’ te zijn en daartoe de CO2-uitstoot middels de maatregelen drastisch terug te dringen. De vervuiler betaalt, is de strekking van het pakket. Wie verduurzaamt deelt mee in een groene toekomst.