Volledig scherm
Rapper Boef. © ANP Kippa

CDA-Kamerlid roept op tot boycot rapper Boef

CDA-Kamerlid René Peters roept eigenaren van clubs op om rapper Boef niet meer te boeken voor optredens. De rapper had drie vrouwen die hem tijdens de jaarwisseling een lift hadden gegeven 'hoeren' genoemd.

Volledig scherm
CDA-Kamerlid René Peters © Ruud Rogier Fotobureau

Boef bood na enige tijd schoorvoetend excuses aan voor die opmerking, maar die vindt het Kamerlid  van de regeringspartij belabberd, zo schrijft hij op zijn blog. ,,Ik kan me, net als zoveel anderen, kwaad maken om de gierende hypocrisie van deze rapper, wanneer hij na een storm van kritiek alsnog zijn excuses maakt.'' 

Maar 'omdat boos worden niet zoveel zin heeft', komt de CDA'er met een ander plan. ,,Als al die tenten waar vrouwen komen en alcohol gedronken wordt, deze rapper niet meer vragen om op te treden, dan is het rap afgelopen met rapper Boef. Dan is het weer gewoon Boef.'' 

Respect

Eerder riep ook de Belgische radio-DJ Karolien Debecker op tot een boycot. Op Twitter schreef ze: ,,In de Middeleeuwen hadden ze nog meer respect voor vrouwen dan jij. Excuses of niet, jou draai ik voorlopig niet meer op de radio.'' Ze roept andere programmamakers op hetzelfde te doen. Of er Nederlandse dj's zijn die al dan niet tijdelijk geen nummers van de rapper draaien is onduidelijk. 

Of de acties iets uithalen is de vraag. Het Schijndelse festival Paaspop liet vanmiddag al weten dat Boef daar gewoon welkom is. Er werd na het controversiële filmpje wel overlegd over mogelijke consequenties, maar het feit dat de rapper excuses heeft aangeboden is voor de organisatie voldoende

Lekke band

Boef kreeg 31 december 's avonds laat een lift van de vrouwen nadat hij onderweg naar een optreden in Delft met een lekke band was komen te staan. ,,Opgehaald door 3 'kechs'. Mijn leven is een film. Gelukkig oud en nieuw. Ik koop dit jaar een boot, wacht maar'', meldde hij op Snapchat. Kech is straattaal voor hoer.

De rapper kreeg daarna een berg kritiek over zich heen, maar in plaats van excuses te maken, gooide Boef in eerste instantie olie op het vuur door nog eens te benadrukken waarom hij de vrouwen 'kechs' had genoemd. ,,Ik heb mensen boos gemaakt omdat ik kech zeg, maar wat doen jullie in een club met alcohol, met korte rokjes, om acht uur ’s ochtends, met jongens? Wat ben je aan het doen? Je bent gewoon een kech'', luidde zijn korte verklaring.

Volgens Boef, zo verkondigde hij ook nog, zijn alleen vrouwen die thuis zitten geen hoeren. ,,Als je thuis zit, niks doet, naar papa en mama luistert, dan noem ik je een vrouw. Maar ga niet als je een kech bent, boos worden als ik je een kech noem, want je bent een kech.'' Na die laatste opmerking ging op sociale media het hek volledig van de dam.

bekijk hier de video van Boef op Snapchat:

  1. Kaag: geen probleem om Blok te vervangen naast koningspaar

    Kaag: geen probleem om Blok te vervangen naast konings­paar

    Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) zou naar India reizen om een grote handelsmissie te begeleiden, maar ze wijkt vrijwel geen moment van koninllijke zijde. Bij het staatsbezoek dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima deze week aan India brengen zouden ze het gezelschap hebben van minister Blok (Buitenlandse Zaken), maar hij sluit pas morgenavond aan. Blok bleef langer in Europa voor overleg over de crisis in het noorden van Syrië.