CDA: Kleinere veestapel onvermijdelijk, maar wél met perspectief voor de boeren

VIDEOHet CDA zegt - voor het eerst - dat inkrimping van de veestapel in Nederland onvermijdelijk is. In de nieuwe landbouwvisie van de partij staat dat de stikstofuitstoot sneller omlaag moet dan het kabinet nu wil en dat boeren extra steun moeten krijgen om natuur- en klimaatdoelen te kunnen halen.

32 reacties

 • Rijn van Dijk

  1 jaar geleden
  Letterlijk en figuurlijk boerenbedrog. Amen
 • Ben De Koning

  1 jaar geleden
  Iedereen kan wel blijven wijzen naar andere vervuilers, maar het feit blijft, dat 60% van de stikstof uitstoot veroorzaakt wordt door de boeren. Voornamelijk door de varkens, koeien en kippen. Ook naar het buitenland wijzen slaat nergens op. Wij staan onderaan op alle statistieken.
 • Shirley De Boer

  1 jaar geleden
  Ik vraag me altijd af wat Nederland nou werkelijk kan betekenen voor het klimaat als 'minilandje' terwijl grote reuzen nog volop vervuilen. Een druppel op een gloeiende plaat qua impact! De boeren maar weg blijven pesten, terwijl Nederland van oudsher een land van boeren is. Zonder boeren geen eten en voedselschaarste, dan piept iedereen wel anders denk ik. Hopelijk heeft iedereen inmiddels een eigen moestuin, want dat zullen we straks nodig hebben..Shirley de Boer
 • Jakobs-van Beusekom

  1 jaar geleden
  Eindelijk iemand die met de boer praat zouden meer mensen uit Den haag moeten doen.Stoppen met praten over de boer maar met de http://boer.De boeren weten zelf wel hoe ze het aan moeten pakken. Geef ze een visie voor de lange termijn niet eerst dit dan een jaar later weer dat. Er komen meer mensen in Nederland en iedereen wil over 10 jaar ook nog te eten hebben. En het brengt ook nog miljarden op voor de staat en voor duizenden mensen werk op.
 • M Waarhold

  1 jaar geleden
  @Norbert Schooten, Ok maar dan nog denk ik dat men niet zomaar het familie bedrijf vaarwel zegt en zeker niét de manier waarop.