Het CDA hield onlangs een bijeenkomst voor verontruste leden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het CDA hield onlangs een bijeenkomst voor verontruste leden. © Koen Verheijden

CDA-leden willen Omtzigt terug: ‘Zou alles willen doen om hem terug te krijgen’

Het blijft onrustig in het CDA. Het vertrek van Pieter Omtzigt heeft diepe wonden geslagen. Ontevreden CDA’ers verenigen zich om hem terug te krijgen. ,,De stal moet worden uitgemest.’’

6 reacties

 • van Essen

  1 jaar geleden
  Als Pieter Omtzigt een echte christen democraat is, wat zijn die andere tweede kamer leden dan? Bert van Essen.
 • van Essen

  1 jaar geleden
  Hoe zat het ook weer bij het CDA: heb uw naasten lief, maar Pieter Omtzigt mogen we pesten tot hij het bijltje erbij neergooit. Nu haast smeken dat hij weer terug komt is alleen eigen belang, anders zijn er straks geen CDA tweede kamer leden meer en dan???????
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  CDA heeft geen bestaansrecht meer. Was altijd een middenpartij maar loopt al jaren aan de leiband van de VVD. Peter Omtzigt was nog enige Christendemocraat van het CDA maar die moest weg van de VVD meelopers binnen de partij. Heb vroeger 25 jaar CDA gestemd, mijn hart bloed.
 • Henny Jansen

  1 jaar geleden
  De vraag zou eigenlijk kunnen zijn; Wat wil en kan Mijnheer P Omtzigt zelf, denk ik. Hem komt een medaille toe van (.b.v.) Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw. Ik wens hem dan ook oprecht met gepaste eer alle goeds toe . De rest komt later, denk ik dan maar....
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Ik weet de oplossing... Pieter Omtzigt begint in september een eigen partij, de PO*partij. De verontruste CDA-leden en ook andere mensen in Nederland kunnen zich hier bij aansluiten. Het zou zomaar kunnen de PO*partij dadelijk op 8 zetels komt en het CDA daalt naar 7 zetels.