CDA-lijsttrekker Hoekstra wil WW-uitkering inkorten

kijk terugCDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra vindt dat de ‘tijd is gekomen’ om de maximale duur van de werkloosheidsuitkering te verkorten van twee naar één jaar. ,,Het is voor mensen nodig om werk te hebben, want je houdt er ook levensgeluk aan over.’’

345 reacties

 • Anoniem

  1 maand geleden
  Hetty van Doorn Ik ben het zeer oneens om de WW van 2 jaar terug te brengen naar nog maar 1 jaar omdat er tegenwoordig meer flexbanen zijn van 6 maanden tot 1jaar en na die tijd moet je er maar weer voorzorgen dat je een nieuwe baan vindt. Dat kost tijd! Dus, misschien met een beetje pech ook al wil je super graag werken ben je zo door dat ene jaar heen dat gebaseerd is op een heel werkleven van 30, 40,50jaar werken. Wat is dan 1jaar WW. Bijna niets. Schandalig dit voorstel
 • Atie Scheelings

  1 maand geleden
  Eerst ontslagprocedure versoepeld en nu óók nog eens de WW periode met de helft inkorten! Een schandalig voorstel met als vreemd argument dat iedereen arbeidsvreugde zou moeten kennen! Dacht hr. Hoekstra dat werkelozen expres in die situatie zitten!? Het is voor velen ongelooflijk moeilijk snel een nieuwe baan te vinden! Dat wordt dan nóg moeilijker als je na één jaar in de bijstand komt met alle mogelijke gevolgen voor spaargeld en eigen huis! Stem níet op iemand van CDA als je sociaal bent.
 • Reitsma

  1 maand geleden
  Fijn plan... Ieder jaar werden wij ingehuurd bij een netwerkbeheerder voor ongeveer 9-10 maanden per jaar als gaslekinspecteurs. Vorige maand hoorde ik dat het dit jaar niet het geval is want ons gekwalificeerd werk worden participatiebanen! Zo bedenken de politici allerlei fijne plannetjes en de kosten van hun ''strooien" mogen degenen zoals ik betalen. Kunnen de toppers van AH met salarisverhogingen van ruim 30% dit niet betalen? Kijk eens op participatie. Na 2 jaar ligt men vaak eruit.
 • Janet

  1 maand geleden
  Ongelofelijk, hoe durft hij het te zeggen! Iemand die zelf nooit in de ww zal komen, nou dan heb je makkelijk lullen! Ik werd na 41 jaar werken ontslagen. Van mijn ontslagvergoeding kon ik al meer dan de helft afdragen. Daar is ook al geen regeling meer voor. En dan nu ook de WW terug willen brengen naar één jaar omdat je dan meer levensgeluk zal hebben!? Laat me alsjeblieft niet lachen zeg!
 • Jolanda De Wildevisscher

  1 maand geleden
  Geachte heer Hoekstra pak dan eerst de WW aan van de ministers die wel jaren mogen trekken van de WW.die eigenlijk een goede bodem hebben om een andere baan te bemachtigen.ministers mogen jaren en jaren trekken gooi die uit de WW.scheelt de staat een klap geld iemand die bijvoorbeeld een maand minister was krijgt jaren ww Dat moet niet kunnen.en mensen die wel willen leren krijgen geen omscholing in de baan die ze denken dat voor hun iets is.doe ook wat aan de armoe bestrijding,leren kost geld.
 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
 1. Met passen en meten wordt 94 meter lang superjacht door Alphen geloodst
  Play

  Met passen en meten wordt 94 meter lang superjacht door Alphen geloodst

 2. Striptekenaar Toon van Driel: 'Als ik het AD mag vullen met Knudde, kom ik pagina's tekort'
  Play

  Stripteke­naar Toon van Driel: 'Als ik het AD mag vullen met Knudde, kom ik pagina's tekort'