Eerder brachten premier Rutte en minister Schouten (Landbouw) een bezoek aan een melkveehouder.
Volledig scherm
Eerder brachten premier Rutte en minister Schouten (Landbouw) een bezoek aan een melkveehouder. © Hollandse Hoogte / ANP

ChristenUnie: ‘Iedere ambtenaar moet stage lopen bij boer’

De ChristenUnie wil dat iedere beleidsambtenaar op het ministerie van Landbouw stage gaat lopen bij een boer, een natuurorganisatie of de NVWA.

46 reacties

 • Anoniem

  1 maand geleden
  B. Compaan. Dit is super idee. Haha boerenverstand. Laat ze maar eens kijken en ruiken. Dan hebben ze misschien wel een idee hoe een koe ofzo er uit ziet. Misschien gaan ze dan iets anders denken vanachter hun veilige bureau.
 • Julia van Damme

  2 maanden geleden
  Het zou mooi zijn als boeren hun veestapel ingrijpend zouden mogen verkleinen en daarvoor een (tijdelijke) compensatie zouden mogen ontvangen van de overheid. NL is een veeteelt- en landbouwland en het is goed dat wij hiermee in ons eigen voedsel kunnen voorzien, idd @Jan Borst. Maar de uitbreidingen van de laatste decennia hebben geleid tot bio-industrie en daar kan geen redelijk denkend mens blij mee zijn.
 • Carolien Kuijten

  2 maanden geleden
  Top, dan ziet men eens hoe de werkelijkheid is ipv regeren met een papieren waarheid en dat is nu helaas de dagelijkse werkelijkheid
 • M Waarhold

  2 maanden geleden
  @Aart van der Horst, toen Nederland in een lockdown zat en we lange tijd "dicht" waren, is aangetoond dat de lucht nog nooit zo schoon is geweest en het boerenbedrijf ging in die tijd gewoon door. De particulieren die dreigden een zelfonderzoek te willen instellen bij Tata Steel en vervolgens later een ander rapport onder ogen kregen waar de uitstoot velen malen erger was dan een rapport van de Staat zelf. Waar gaat het mis? Zouden de boeren werkelijk zo erg zijn of heeft men de grond nodig???
 • Aart van der Horst

  2 maanden geleden
  En ambtenaren bij VWS stage laten lopen in een ziekenhuis of bij de GGD? En die van cultuur bij een theater, die van verkeer bij Schiphol, die van justitie bij de politie of de rechtbank? Het idee suggereert dat de landbouw slechter af is door dit -vermeende- gebrek aan kennis, dan de andere sectoren. Is een verkeerd signaal, want koren op de molen van dat deel van de landbouw dat zichzelf als slachtoffer ziet en niet als medeverantwoordelijk voor de milieuvervuiling. Dat deel is nog te groot!