ChristenUnie-leider Segers: Dan maar een minderheidskabinet

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers heeft VVD-voorman Mark Rutte en D66-leider Sigrid Kaag gezegd dat ze maar eens serieus moeten gaan nadenken over een minderheidskabinet. Voor zichzelf lijkt hij geen rol meer te zien in een nieuw kabinet. ,,De kloof tussen partijen is alleen maar groter geworden in dit proces.’’

15 reacties

 • Hans Velleman

  1 jaar geleden
  Ook weer zo een huppelaar tussen ja, nee, ja, nee, j j jaa, ......uh wat levert het mij straks eigenlijk op mijnheer Rutte....
 • C.F. Luijsterburg

  1 jaar geleden
  Dat de formatie gegijzeld wordt door lafheid ligt aan de hoofdrolspelers dit is logisch. Rutte is onbetrouwbaar en Kaag kan niet waarmaken wat ze heeft beloofd. Hamer kan er ook niets meer in betekenen. Dat dan de VVD (Rutte) als grootste het initiatief maar moet nemen is onzin. Eerst een voltallig gesteunde motie van wantrouwen en dan bij hem wegleggen? Beter ook helemaal geen minderheidskabinet maar gewoon nieuwe verkiezingen die zullen een heel ander beeld geven als de vorige.
 • Chris Eskes

  1 jaar geleden
  D66 lijd na de verkiezingswinst aan grootheidswaanzin en denkt de vorming van een nieuw Kabinet te kunnen dicteren en tegelijkertijd een hele rits aan partijen buiten te kunnen sluiten. De linkse partijen kunnen er maar slecht aan wennen dat de kiezer ze heeft laten vallen als een hete aardappel, GroenLinks is nota bene gehalveerd maar denkt desondanks een groot stempel te kunnen zetten, op basis waarvan dan?
 • Dijkshoorn

  1 jaar geleden
  Lachwekkend hoe diverse partijen menen andere partijen te mogen uitsluiten. PVV, FvD, Ja21 en CU waren door linkse rakkers op voorhand al aan de kant gezet. GL en PvdA worden door het grijze midden niet geduld. Datzelfde grijze midden wil ook niet samen met PVV, Fvd en Ja21. De Nederlandse politici willen vooral geen rekening houden met wat anderen willen. De democratie is ver te zoeken in Nederland. Zet op de ministersposten mensen uit alle partijen en laat die mensen doen wat de kamer wil.
 • Gerrit Kassies

  1 jaar geleden
  Gerrit Kassies. kijk...meneer begint zich al te buigen!!