Gert-Jan Segers, fractievoorzitter van de ChristenUnie
Volledig scherm
Gert-Jan Segers, fractievoorzitter van de ChristenUnie © Guus Schoonewille

ChristenUnie wil onderzoek naar behoud acute zorg Lelystad

Regeringspartij ChristenUnie voert de druk bij minister Bruno Bruins (Medische Zorg) op om te onderzoeken op welke wijze in Lelystad een basisziekenhuis mét acute zorg behouden kan worden. 

Volgens partijleider Gert-Jan Segers moet het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen aangegrepen worden om tot ‘een toekomstbestendige oplossing’ te komen voor de ziekenhuiszorg in noord-Flevoland.

De ChristenUnie heeft grote zorgen over de beschikbaarheid en bereikbaarheid van de ziekenhuiszorg in de regio, stelt Segers aan de vooravond van een groot debat over de failliete ziekenhuizen.

Onacceptabel

Quote

Het is belangrijk dat nu goed wordt gekeken naar slimme oplossin­gen om de zorg voor patiënten in Flevoland op peil te houden

Gert-Jan Segers

,,Het verlies van de spoedeisende hulp en de acute verloskunde in Lelystad leidt ertoe dat de aanrijtijden in bijvoorbeeld Urk onacceptabel lang worden.“

In 2008 zijn de MC IJsselmeerziekenhuizen gered met een financiële injectie. Nu is gebleken dat - ondanks steun van de zorgverzekeraar - het ziekenhuis niet rendabel kon draaien, wil de ChristenUnie dat wordt bekeken wat er anders moet om hetzelfde scenario in de toekomst te voorkomen.

Slimme oplossingen

Segers: ,,We moeten leren van de ervaringen van de afgelopen jaren. Het is belangrijk dat nu goed wordt gekeken naar slimme oplossingen om de zorg voor patiënten in Flevoland op peil te houden.”