Als gevangen zitten al geen lockdown inhield, dan wel in tijden van corona. Ook tbs-klinieken en bajessen blijven tot 28 april aan corona-maatregelen onderworpen. Dat zet het ‘normale gevangenisleven’ behoorlijk op z’n kop.
Volledig scherm
Als gevangen zitten al geen lockdown inhield, dan wel in tijden van corona. Ook tbs-klinieken en bajessen blijven tot 28 april aan corona-maatregelen onderworpen. Dat zet het ‘normale gevangenisleven’ behoorlijk op z’n kop. © ANP

Corona in de bajes: geen seks, wel veel Skype

Ook gevangenissen en tbs-klinieken blijven tot 28 april aan coronamaatregelen gebonden, maakte minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) vandaag bekend. Dat betekent: geen bezoek, maar veel Skypen met het thuisfront.

 1. Martijn laat mensen die hun smaak verloren weer proeven: ‘Ik vind het soms zelf echt niet te eten’
  PREMIUM

  Martijn laat mensen die hun smaak verloren weer proeven: ‘Ik vind het soms zelf echt niet te eten’

  Martijn van Gemst (40) laat mensen die hun smaak hebben verloren weer proeven. Net nadat hij een speciale opleiding hiervoor afrondde, verloor hij zélf zijn smaak door corona. Even was hij in ‘complete paniek’, tot hij besloot zichzelf te onderzoeken. Met succes. ,,Als je het allerliefst friet met mayonaise eet, maar je proeft het niet meer, dan zorg ik ervoor dat je het wél weer ervaart.”
 1. Op het nippertje: vader redt zichzelf en zoontje van auto-ongeluk
  Play

  Op het nippertje: vader redt zichzelf en zoontje van au­to-ongeluk

 2. Tim Hofman zet spotlight op machthebbers: 'Tijd voor namen en rugnummers'
  Play

  Tim Hofman zet spotlight op machtheb­bers: 'Tijd voor namen en rugnummers'