Coronarecords sneuvelen, ongemak in de Tweede Kamer groeit: ‘2G is een noodgreep’

VIDEOMet gespierde retoriek halen critici uit naar het kabinetsplan om ongevaccineerden buiten de deur te houden bij festivals of concerten (2G-beleid). Maar een meerderheid van de Tweede Kamer houdt toch een klein paadje open naar dit controversiële middel. ‘Ondernemers zeggen: doe ons 2G’.

78 reacties

 • Marchel van Dongen

  5 maanden geleden
  Misschien dat mijnheer Paternotte eens moet beseffen dat D66 geen meerderheid van de bevolking vertegenwoordigt en dat hij nu eens moet stoppen met proberen zijn mening er doorheen te drukken. Een grote meerderheid is tegen 2G, dus stop daar gewoon eens mee. Ook gevaccineerden dragen het virus over, dus dat hele 2G is achterhaald allang achterhaald.
 • Gerard Bos

  6 maanden geleden
  Wat mij opvalt is dat er erg negatief gedaan wordt over de maatregelen die hier genomen worden ( zwalkend kabinet) maar is het echt zo erg. Als ik kijk naar de landen om ons heen lijkt het dat alleen Portugal het beter doet. Niemand weet hoe het virus zich ontwikkeld. Ik ga er dan ook van uit dat onze ministers het zo goed mogelijk proberen te doen. En als iedereen zich aan de basisregels houdt en minder piept en zeurt, zijn we er hopelijk snel vanaf. Kijk maar naar Portugal.
 • E.S.T. Donker

  6 maanden geleden
  Laten we eerlijk zijn...de opnames in het ziekenhuis betreffen inmiddels gevaccineerden en ongevaccineerden. Dus uitbreiding QR in nog meer sectoren en evt zelfs op het werk is geen argument. Thuis blijven bij klachten, of testen als je naar je werk moet of weg wilt (alleen bij klachten). Dat de jeugd nu massaal positief is moeten ze niet zo panisch over doen. Zij komen niet in het ziekenhuis. En deze jongeren zijn zometeen gewoon immuun. Liever (gezondheids)selectie op IC dan al deze regels.
 • Randy Huster RC

  6 maanden geleden
  Een hoop geblabla van kamerleden die bang zijn voor verlies van stemmen, dan wel gericht zijn op stemmen van de niet gevaccineerden. De regering, dus ook de Tweede Kamerleden, zijn verplicht in wetgeving de veilighewid ven gezondheid van de bevolking te waarborgen. Zoals zij dit ook doet in wetgeving voor werkgevers naar hun medewerkers. Er is inmiddels voldoende wetenschappelijk bewijs dat gevaccineerden, ook als virusdrager minder besmettelijk zijn dan niet gevacc, Dus aannemen 2G
 • Patrick Kok

  6 maanden geleden
  Goedemiddag, Ze moeten een keer wakker worden in Den Haag. Ze denken maar aan Economie en niet aan gezondheid. Als we dit Virus nou echt te boven willen komen moeten we hoe rot het ook is per direct in lockdown voor minimaal 14 dagen. Je bent de incubatie tijd kwijt en iedereen kan goed uitzieken. Alleen de Supermarkten open van 7 uur in de ochtend tot 22:00 zodat iedereen genoeg tijd hebt om gespreid boodschappen te doen. Scholen, Kerken en Moskeeën dicht en iedereen hun verantwoording nemen.