Demissionair minister Ank Bijleveld van Defensie (CDA) bij aankomst op het Binnenhof.
Volledig scherm
Demissionair minister Ank Bijleveld van Defensie (CDA) bij aankomst op het Binnenhof. © ANP

Crisissfeer rond Bijleveld: waarom blijft ze terwijl Kaag gaat? ‘Dat oogt gek’

Binnen het CDA rommelt het rond demissionair minister van Defensie Ank Bijleveld. Waarom blijft zij aan terwijl collega Kaag wel vertrekt, vragen diverse partijgenoten zich af. Rond de CDA-top heerst een crisissfeer van ministers die later bij het wekelijkse kabinetsberaad arriveren en in- en uitgaan via andere entrees.  

50 reacties

 • Maarten Dijkerman

  4 weken geleden
  Maarten eigenlijk is het allemaal de schuld van Hennie Huisman want de nederlandse politiek is verworden tot zijn mini playback show format.
 • Ludo De ru

  1 maand geleden
  Willen we een regeerbaar nederland weer hebben, moet de bezem er door. Nieuwe verkiezingen!! Weg met het stelletje ongeregeld Een minderheids kabinet , is niet acceptabel , Geen afsplitsing tussentijds, de stem is gegeven aan een politiekepartij en niet aan een persoon. Je moet geschikte kanidaten benoemen. En minister president max 2 termijnen. partij en niet aan een persoon Nieuwe verkiezingen met een kabinet met ervaren mensen. Een minster president hooguit 2 termijnen.
 • Harm Platz Platz

  1 maand geleden
  Verantwoording nemen? Of zoals Kaag noemde: "ik ga lekker door met de functie van fractie voorzitter". Is dat dan landsbelang?
 • J. Zomers

  1 maand geleden
  Ook Bijleveld is nu opgestapt... we krijgen een minderheidskabinet zonder D66 en zonder het CDA. VVD samen met de ChristenUnie * met gedoogsteun van een paar rechtse en linkse partijen.
 • Ton Pasman

  1 maand geleden
  Op dit moment is er een min of meer rechtse meerderheid in de Tweede Kamer, maar omdat domrechts, boerenrechts en graairechts elkaar de tent uitvechten, hebben ze de PVDA of Groenlinks als schaamlap nodig. Die bedankten daarvoor. Door het aftreden van Kaag is er nu meer kans op nieuwe verkiezingen, en als dan Omzigt het CDA halveert en wel zaken gaat doen met links, komen de kaarten ineens heel anders te liggen. Bijleveld had geen keus meer, of ze was als zetelplakker geafficheerd.