D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma (links) wil dat Forum voor Democratie wordt gestraft voor 'bedreigingen in het hart van onze democratie'.
Volledig scherm
D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma (links) wil dat Forum voor Democratie wordt gestraft voor 'bedreigingen in het hart van onze democratie'. © ANP

D66 en Volt: ‘Forum mag niet wegkomen met standje van Kamervoorzitter’

D66 en Volt hebben een brief geschreven aan Kamervoorzitter Vera Bergkamp waarin zij stellen dat Forum voor Democratie ‘niet kan wegkomen met louter een vermanend woord’. Zij willen dat Bergkamp strenger optreedt tegen Forum. Gisteren zei FvD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen dat D66’er Sjoerd Sjoerdsma voor een tribunaal zal worden gesleept vanwege zijn steun aan het coronabeleid. 

68 reacties

 • Albert Stoter

  1 jaar geleden
  Je kunt wel zeggen dat een tribunaal hetzelfde betekend als rechtbank, maar het woord tribunaal word gebruikt bij het berechten van b.v. oorlogsmisdaden en ook Wilders weet dat verschil donders goed. Maar ja, politici spelen nou eenmaal graag de vermoorde onschuld. Niet aan partij gebonden overigens.
 • Jan De Lange

  1 jaar geleden
  Mijn mening is, dat er veel kamerleden zijn,ook al worden ze gekozen én betaald door véél Nederlanders, deze kamerleden steeds meer willen doen voor alles wat uit het buitenland komt. Waarom gaan die kamerleden dan niet in het door hun zo gewaardeerde buitenland gaan zitten. Ik kan dus de kamerleden, die voor Nederland zijn heel goed begrijpen. Ik volg veel kamerdebatten en zie sommige politici opspringen zo gauw het over buitenlanders gaat, die worden altijd volgens hun gediscrimineerd.
 • Rino Bolten

  2 jaar geleden
  Andries, maak van weinig maar géén!
 • Andries Olijslager

  2 jaar geleden
  PVV is met één sop overgoten als FvD. Beide partijen hebben weinig met Democratie.
 • Leonie van Balen

  2 jaar geleden
  De Kamervoorzitter dient ook de minister bij het debat te houden. Ongehoord hoe de minister gekozen kamerleden de rug toekeert tijdens het debat.