Partijleider Sigrid Kaag tijdens het 115ste congres van D66.
Volledig scherm
Partijleider Sigrid Kaag tijdens het 115ste congres van D66. © ANP

D66-leider Sigrid Kaag ziet ‘steeds venijniger’ vrouwenhaat: ‘Het neemt bijna middeleeuwse vormen aan’

UpdateD66-leider Sigrid Kaag spreekt zich op het congres van haar partij fel uit tegen de hatelijke bejegening van vrouwen. ,,Het neemt in mijn ogen bijna middeleeuwse vormen aan.’’

218 reacties

 • J Luteijn

  5 maanden geleden
  Mevrouw Kaag spijt het vuurtje steeds hoger voor haar eigen carrière. De Nederlandse burger bevolking vindt haar totaal ongeschikt !Elie vorm van welke sympathie gaat “terecht” aan haar voorbij. Last deze mevrouw snel naar haar huis en haard terugkeren …en Nederland met rust laten
 • J. Diepeveen

  8 maanden geleden
  Minister Kaag (en haar partij) zou als 1e de hand in eigen boezem moeten steken. Even los van het vermeende venijn richting vrouwen: D'66 in het algemeen (en dus ook Kaag) lezen anderen graag de les/nemen graag de maat maar zijn zelf geen haar beter. Remkes die dronken zou zijn, hoe de partij met het verhaal van Drimmelen en de MeToo omging, Kaag's handelen richting de klokkenluidster. Allemaal best hoor, dat moreel verhevene maar afkomstig van D'66 (prominenten) allesbehalve geloofwaardig.
 • Pieter Leijten

  8 maanden geleden
  Minister Kaag heeft gewoon gelijk! Helaas hebben veel mannen totaal geen beschaving en daar moet keihard tegen opgetreden worden. Maar dat krijg je als veel mensen volkomen goddeloos zijn! Ik voel olaatsvervangende schaamte! Zo ook veel reakties hier bagatelliseren het probleem en getuigt van een totaal gebrek aan emphatie en innerlijke beschaving! Bah! Kijk naar de spreekkoren in voetbalstadions! Tuig!
 • Ineke Haagen

  8 maanden geleden
  Sigrid Kaag vindt de reacties op vrouwelijke politici overtrokken en anti vrouw. Ik geloof daar niets van. Ze genoten bij D66 van de kritiek op Hugo de Jonge en ook hij werd vaak bedreigd. Zo ook bij Ferd Grapperhaus. Nóóit iets van verontwaardiging gemerkt bij Kaag. Nu ligt háár persoon onder vuur en bijv. Van de Wal of Halsema. Dán ineens wordt er "Schande " geroepen. Beetje selectief! Heeft niets met vrouwzijn te maken. Het is politiek!
 • j. bohnen

  8 maanden geleden
  als dit zo is, moet dat, en de daarvoor opgegeven reden onderzocht worden, absoluut onaanvaardbaar