Annahita Mazaheri uit Amstelveen is geweigerd op een vlucht naar de Verenigde Staten. Ze denkt vanwege haar Iraanse naam. D66 wil daar opheldering over van minister Blok van Buitenlandse Zaken.
Volledig scherm
Annahita Mazaheri uit Amstelveen is geweigerd op een vlucht naar de Verenigde Staten. Ze denkt vanwege haar Iraanse naam. D66 wil daar opheldering over van minister Blok van Buitenlandse Zaken. © Privé

D66 wil opheldering over geweigerde Annahita op vlucht VS

D66 wil weten of de Amerikaanse immigratiedienst de bevoegdheid heeft om op Nederlands grondgebied al passagiers te weigeren op vluchten naar de Verenigde Staten. De partij stelt Kamervragen nadat de 22-jarige Annahita Mazaheri vorige week niet mee mocht vliegen naar Los Angeles, waar ze met vriendinnen vakantie wilde vieren. Volgens Annahita had de weigering te maken met haar Iraanse achternaam.

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.
 1. Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome: 'We onderzoeken natuurlijk gedrag'
  Play

  Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome: 'We onderzoe­ken natuurlijk gedrag'

 2. Mick viel 120 kilo af: 'Kon nog geen eens een blokje rond het huis lopen'
  Play

  Mick viel 120 kilo af: 'Kon nog geen eens een blokje rond het huis lopen'