De Jonge ‘niet verrast’ door harde oordeel Rekenkamer: ‘Het was nou eenmaal crisis’

videoHet ministerie van Volksgezondheid (VWS) heeft financiële spelregels overtreden bij de aankoop van testmateriaal, beschermingsmiddelen en de uitkering van zorgbonussen. Minister Hugo de Jonge erkent de tekortkomingen, maar vraagt ook begrip: ,,Het was kopen wat je kopen kon.”

81 reacties

 • Roger Wever

  2 maanden geleden
  Wordt tijd dat de rijksoverheid aan grondige boekenonderzoeken wordt onderworpen door de belastingdienst. Ook de overheid dient een goede boekhouding te houden over alle inkomsten en uitgaven, temeer dat dit geschiedt met onze belastingcenten.
 • Tollpatscher Biora

  2 maanden geleden
  Misschien hebben Hoekstra, de Jonge, Kaag en Ollongren een goede inspirator?
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Greet van Trotsenburg Verbijsterend of verrassend vind ik dit niet. Wat mij meer verbijsterd is dat mensen die dit al eerder riepen, vragen stelden bij het beleid wappies worden genoemd. Zelfs als eerste door deze ministers. Polariseren om onverschrokken je gang te kunnen gaan terwijl mensen elkaars standpunten veroordelen, zich onvrij voelen openlijk te kunnen discussiëren om zo samen een idee te kunnen vormen over de huidige politiek... Het nieuwe normaal?
 • Antoon Roepius

  2 maanden geleden
  Bonnetjes kwijt, dat heb ik wel eens meer gehoord.
 • Jos van Heteren

  2 maanden geleden
  Het is beschamend dat minister De Jonge ook dit weer probeert recht te praten. Dat je moet kopen wat je te pakken kan krijgen in die tijd is één, maar dat daarna de zaken niet met nota's en bonnen zijn afgedekt, dat noem ik als boekhouder uitlokking tot fraude. Ik heb op het CDA gestemd, maar hoor ik gelukkig niet bij het soort dat mensen dat vindt dat je dan alles maar met de mantel der liefde moet toedekken. Dit moet door een recherche bureau uitgezocht worden en wel direct.