’s Ochtends aan de ontbijttafel vertelde Hugo de Jonge aan zijn vrouw en jeugdliefde Mireille dat hij stopte als lijsttrekker. Daarvoor sprak hij in het diepste geheim een aantal keer met Wopke Hoekstra.
Volledig scherm
PREMIUM
’s Ochtends aan de ontbijttafel vertelde Hugo de Jonge aan zijn vrouw en jeugdliefde Mireille dat hij stopte als lijsttrekker. Daarvoor sprak hij in het diepste geheim een aantal keer met Wopke Hoekstra. © Marco de Swart

De Jonge vertelde als eerste zijn vrouw dat hij wilde stoppen: ‘Weet je het zeker, vroeg ze nog’

DIT WAS 2020De winnaar van de CDA-lijsttrekkersverkiezingen Hugo de Jonge voerde buiten iedereen om gesprekken met minister van Financiën Wopke Hoekstra, voordat hij terugtrad als lijsttrekker.

 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
 1. Verstappen de beste op Imola na race vol glijpartijen en crashes
  Play

  Verstappen de beste op Imola na race vol glijpartij­en en crashes

 2. Dit was Nederland vandaag: zondag 18 april
  Play

  Dit was Nederland vandaag: zondag 18 april