Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA) en Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid (CDA) komen aan op het Binnenhof.
Volledig scherm
Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA) en Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid (CDA) komen aan op het Binnenhof. © ANP

De Jonge wil geen prikplicht bij bedrijven: ‘Maar dilemma’s zijn logisch’

vaccinatiesDemissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA) ziet niks in een (verkapte) vaccinatieplicht zoals LeasePlan wil instellen. Bij dat autobedrijf zijn alleen volledig gevaccineerden welkom op kantoor. Dat mag wettelijk niet, maar er zijn wel ‘dilemma’s waarover je moet spreken’, vindt De Jonge.

  1. TERUGLEZEN | EMA onderzoekt nut derde Pfizer-prik; drukste ochtend Londense metro sinds corona
    Play
    Coronavirus

    TERUGLEZEN | EMA onderzoekt nut derde Pfi­zer-prik; drukste ochtend Londense metro sinds corona

    Afgelopen 24 uur zijn er 2151 positieve coronatests gemeld bij het RIVM. Het gemiddelde blijft hangen rond de 2100. Het EMA meldt dat ze aanvullend onderzoek gaan doen naar het nut van een derde prik met het Pfizer vaccin. Iedereen ouder dan 16 zou zo'n prik zes maanden na de tweede moeten krijgen. Het laatste nieuws over het coronavirus lees je in dit liveblog. Het oude liveblog kunt u hieronder teruglezen.