ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

De omstreden mondkapjesdeal: politici buigen snel uit angst voor slechte pers

analyseAngst voor negatieve publiciteit was reden dat het ministerie van Volksgezondheid de omstreden mondkapjesdeal sloot met Sywert van Lienden. Den Haag is gevoelig voor mediadruk.

43 reacties

 • Albert Stoter

  1 jaar geleden
  Misschien ben ik dom, maar liegen zoals Sywert deed om de opdracht te krijgen om zichzelf te verrijken, is toch oplichting en gewoon strafbaar. Ik zie het probleem echt niet. Breng hem voor de rechter en pak dat ten onrechte verkregen geld terug! Ik heb echt de indruk dat dit een politiek spelletje is, waarbij de verantwoordelijken proberen om dit in de doofpot te stoppen, om mensen uit de politiek gezichtsverlies te besparen. En ach, het is toch maar belastinggeld van ons allemaal, nietwaar.
 • V/d Bas

  1 jaar geleden
  Het Nederlandse volk is opgelicht door Sywert en consorten. En de mondkapjes waren niet deugdelijk. Al het geld terug en stort die ondeugdelijke maar in zijn voortuin. Wij ontbinden de overeenkomst want je bent jouw deel niet nagekomen. Jij je mondkapjes terug en wij ons geld. En snel. Of we moeten eens kijken of we nog een eiland hebben ergens, waar we hem kwijt kunnen, wellicht een oud booreiland of zo. Geld terug nu en alles.
 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. Het Kabinet deel GÉÉN of wil GEEN informatie geven betreffende de mondkapjes deal met Sywert van Lienden terwijl het Parlement een debat wil met Hugo de Jonge. Kan concluderen dat die deal overeenkomt met de toeslagenaffaire. Alles zal wel weer ZWART gemaakt worden. Het is dus nu niet de Mark Rutte "DOCTRINE" maar de Hugo de Jonge "DOCTRINE"
 • Toll Patscher

  1 jaar geleden
  Hoe ging De Jonge met van Lienden's mondkapjesdeal om? En wie was er in die tijd nog eens minister van financien? En hoe ging die ermee om? En wie was toendertijd minister van algemene zaken, en hoe ging hij ermee om? Weldra werd de politieke aanpak omgetoverd en gemoderniseerd en heet het nu 'omzien naar elkaar'....
 • M. Vesters

  1 jaar geleden
  De onophoudelijke stroom van leugens en achterkamertjespolitiek, verdraaiingen, ego's en het ontbreken van enige zelfreflectie en fatsoen tov burgers heeft mij doen besluiten niet meer te gaan stemmen. Werkelijk nul vertrouwen meer in dit systeem. En ik was een behoorlijk politiek dier. Zie hier de grootte van de desillusie.