Volledig scherm
Tunahan Kuzu (Denk) tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer. © ANP

Denk wil een videoscheids in de Tweede Kamer

Een videoscheidsrechter moet in de Tweede Kamer gaan beoordelen of het er allemaal wel eerlijk aan toe gaat. Daarvoor pleit Denk. De partij vindt dat Kamervoorzitter Khadija Arib hen benadeelt. Dat meldt De Telegraaf

Met het inzetten van de videoscheidsrechter wil Denk een 'onafhankelijke en transparante klachtafwikkeling' creëren. Volgens de krant gaat de partij het voorstel binnenkort opperen bij de bespreking van de nieuwe taakomschrijving van commissievoorzitters. Deze Kamerleden zitten debatten voor in kleinere zaaltjes in het parlement. 

Denk klaagt er al langer over dat ze anders behandeld dan andere Kamerleden. Hen zou vaker het woord worden afgenomen, en ze zijn van mening dat Kamerleden van de PvdA en D66 worden voorgetrokken. 

Kamervoorzitter Arib heeft al gereageerd op het plan van Denk. Ze vindt dat er nu meer dan voldoende mogelijkheden zijn om klachten te uiten. Ze vindt de manier waarop Denk zich de afgelopen tijd heeft opgesteld, onder meer met het publiceren van sturende filmpjes, daarbij helemaal 'niet chic'.