Vorig jaar mochten op Tweede Pinksterdag cafés, restaurants, theaters en bioscopen weer open.
Volledig scherm
Vorig jaar mochten op Tweede Pinksterdag cafés, restaurants, theaters en bioscopen weer open. © Bart Hoogveld

Derde golf ‘lijkt wat mee te vallen’, kabinet komt met versoepelfases: terrassen open, avondklok weg

Het kabinet werkt aan een gefaseerd versoepelingsplan richting de zomer. Bovenaan de lijst staan het heropenen van het hoger onderwijs en de terrassen, ook het schrappen van de avondklok en heropening van de winkels hebben topprioriteit. Deze verruimingen kunnen 21 april ingaan, vrijdag buigt het OMT zich over de wensen.

155 reacties

 • Huibert van Driel

  1 jaar geleden
  Terrassen open, avondklok stoppen en een duidelijk plan voor het verder wegnemen van maatregelen. En WIJ kunnen helpen door ons aan de basisregels te houden.
 • Monique de Jong

  1 jaar geleden
  Weer naar sportwedstrijden binnen kunnen. Het zwembad ligt al zo lang stil . Zwemmen als sport mag nog steeds niet n buiten is geen doen daar er veel te weinige buitenbaden zijn. Ik mis daarom heel erg de verenging en de zwemmers
 • Annelie Annokkee

  1 jaar geleden
  Winkels open misschien met mond kapjes maar dat je gewoon kan kopen zonder een tijd klok want je vergeet de helft
 • Anneke Pultrum

  1 jaar geleden
  weer gewoon naar de winkel kunnen gaan zonder afspraak. terras open. weg met avondklok. heeft lang genoeg geduurd. en hoop dat iedereen snel gevaccineerd is. kortom. weer het oude vrije leven. zonder mondkapjes.
 • P Meijer

  1 jaar geleden
  Sporten; spinning en badminton, mondkapje af en een terrasje pakken tijdens een fiets of wandeltrip
 1. Zelfs Ernst Kuipers vindt openen terrassen 'verstandig beleid'
  PREMIUM

  Zelfs Ernst Kuipers vindt openen terrassen 'verstandig beleid'

  De druk op het kabinet neemt toe om de terrassen te openen, nu ook tal van burgemeesters daar openlijk voor pleiten. Horeca-ondernemers hebben al sinds februari een plan klaar liggen om hun zaken weer veilig open te gooien. ,,Wij roepen al maanden dat we onderdeel willen zijn van de oplossing. Dat blijkt nu ook in het eigenbelang van burgemeesters’’, zegt voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). ,,We zien allemaal dat zij de handhaving niet meer onder controle hebben.’’