Gert-Jan Segers en Carola Schouten (ChristenUnie) komen samen met Mark Rutte en Halbe Zijlstra (VVD) aan op het Binnenhof waar de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie spreken met informateur Gerrit Zalm.
Volledig scherm
Gert-Jan Segers en Carola Schouten (ChristenUnie) komen samen met Mark Rutte en Halbe Zijlstra (VVD) aan op het Binnenhof waar de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie spreken met informateur Gerrit Zalm. © ANP

Deze formatie wordt de langste ooit

Het record van de langstdurende formatie van 208 dagen gaat in 2017 hoe dan ook gebroken worden. Schema’s die de formatieteams intern hanteren gaan niet uit van eerder dan 16 oktober. Het illustreert niet per se dat verhoudingen slecht zijn en de onderhandelingen moeizaam verlopen.

  1. Politie: inzet leger onvermijdelijk bij code zwart in ziekenhuizen

    Politie: inzet leger onvermijde­lijk bij code zwart in ziekenhui­zen

    De politie en het OM signaleren dat er sprake is van ,,uitputting van medewerkers en middelen” door aanhoudende onrust in het land over de coronamaatregelen. De politie verwacht dat de reguliere en uitstelbare politiezorg daardoor afgeschaald moet worden. ,,Niet vanwege de handhaving van coronamaatregelen, maar om de openbare orde te handhaven, demonstraties te begeleiden en ongeregeldheden te voorkomen en te bestrijden.”