Dijkgraaf wil van mbo’ers volwaardige studenten maken: ‘We hebben hen hard nodig’

met VideoMbo’ers moeten ook welkom zijn bij de introweek, lid kunnen worden van een studentenvereniging en internationale ervaring opdoen. Onderwijsminister Dijkgraaf hoopt ook met een oriëntatiejaar meer studenten naar de zorg, techniek en bouw te lokken. ,,Mbo’ers zijn een enorme rijkdom.”

40 reacties

 • Albert Stoter

  6 maanden geleden
  Beste Andriessen, Het maakt echt niet uit of je MBO of HBO met een vuurwapen laat rondlopen. Het gaat erom hoe je als mens in elkáar steekt, zo simpel is het. U bent in de verkeerde eeuw en het verkeerde land geboren Het Victoriaanse Engeland zou u passen als een handschoen.
 • EJM Bosch

  6 maanden geleden
  Een MBO-er is geen Wo-student en zal ook nooit gelijkwaardig zijn. Daar is overigens niets mis mee. Gelijkstelling slaat nergens op. Welkom bij bijvoorbeeld Minerva? 🤡
 • AD Redactie

  6 maanden geleden
  Op deze pagina mag je zoals je gewend bent reacties achterlaten, maar vanwege de zomerperiode modereren wij iets minder vaak. Reacties achtergelaten na 20:00 worden de volgende dag na 12:30 bekeken. Bedankt voor je geduld!
 • Alys Dees Dees

  6 maanden geleden
  Goh, had gek genoeg de indruk dat ministers zich , zeker momenteel, bezig zouden houden met ter zake doende issues.
 • J.P. Andriessen

  6 maanden geleden
  Ik vind het persoonlijk belachelijk dat wij MBO-ers met vuurwapens laten rondlopen. Ik heb het hier dus over politieagenten. Men zou minstens HBO of academisch niveau moeten hebben om over vuurwapens te mogen beschikken.