Dijsselbloem bracht vanochtend rond half negen zijn stem uit.
Volledig scherm
Dijsselbloem bracht vanochtend rond half negen zijn stem uit. © DG/ Arnold Winkel

Dijsselbloem (PvdA): We staan er somber voor

Even voor half negen fietst Jeroen Dijsselbloem de Wageningse Berg op om te stemmen in Belmonte. De demissionair minister van Financiën (PvdA) geeft zijn stem aan lijsttrekker Lodewijk Asscher.

 1. Voorstel: compensatie tot 7500 euro voor 70.000 toeslagenkinderen
  9

  Voorstel: compensa­tie tot 7500 euro voor 70.000 toeslagen­kin­de­ren

  Het kabinet overweegt om kinderen van ouders die slachtoffer zijn van het toeslagenschandaal, maximaal 7500 euro aan tegemoetkoming te geven. Het voorstel hiertoe is gebaseerd op een voorstel van een panel van gedupeerde kinderen zelf, schrijft demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Toeslagen) aan de Tweede Kamer. Het gaat om ongeveer 70.000 jongeren die in aanmerking komen voor een tegemoetkoming.
 2. Nederlander neemt voorschot op versoepelingen en negeert coronaregels
  PREMIUM
  video's
  51

  Nederlan­der neemt voorschot op versoepe­lin­gen en negeert coronare­gels

  Veel Nederlanders nemen alvast een voorschot op de door het kabinet aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen. Zo stijgt het aantal overtredingen van de mondkapjesplicht in het ov en in winkels en laat nog maar de helft van de Nederlanders zich testen bij klachten. Wie om zich heen kijkt op straat en in de winkels ziet dat de coronamaatregelen steeds minder streng worden gevolgd. Nemen we inderdaad al een voorschotje op het nieuwe, oude normaal?