Niet iedereen snapt de logica van de coronaregels. Voetbalstadions zijn weer grotendeels gevuld, zoals hier tijdens de vriendschappelijke wedstrijd Ajax - Leeds United. Maar festivals mogen dan weer niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Niet iedereen snapt de logica van de coronaregels. Voetbalstadions zijn weer grotendeels gevuld, zoals hier tijdens de vriendschappelijke wedstrijd Ajax - Leeds United. Maar festivals mogen dan weer niet. © ANP

Dit mag dan weer wel vanaf komend weekeinde: juichen in het stadion

Zes vragenHet voetbalseizoen begint weer met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Terwijl vrijwel alle festivals zijn afgelast, mogen er wel tienduizenden supporters het stadion in. Niet iedereen snapt de logica daarvan.

  1. Alleen naar de nachtclub na vaccinatie? Kabinet wil ‘Duitse model’ wel met Kamer bespreken
    CORONAPAS

    Alleen naar de nachtclub na vaccinatie? Kabinet wil ‘Duitse model’ wel met Kamer bespreken

    Het kabinet zet de deur op een kier voor ‘het Berlijnse model’, waarbij alleen gevaccineerden (of van corona genezen) personen welkom zijn in bijvoorbeeld het nachtleven. Ongevaccineerden lopen na een negatieve sneltest nog twee keer zoveel kans het virus te dragen, het kabinet wil daarom met de Kamer in gesprek over de striktere coronapas bij de volgende versoepelronde. ‘Het is een complexe afweging’.