Kajsa Ollongren (D66) verlaat de Stadhouderskamer na een positieve uitslag van een coronatest en laat daarbij onbedoeld de veelbesproken stukken uit de verkenning zien.
Volledig scherm
Kajsa Ollongren (D66) verlaat de Stadhouderskamer na een positieve uitslag van een coronatest en laat daarbij onbedoeld de veelbesproken stukken uit de verkenning zien. © Hollandse Hoogte / ANP

Dit staat in de geheime formatie-stukken: stabiliteit CDA-fractie stond ter discussie

Niet alleen de positie Omtzigt, maar de ‘stabiliteit’ van de CDA-fractie stond ter discussie voor de verkenners. Dat blijkt uit de vertrouwelijke verslagen van de voormalige verkenners in de formatie, Kajsa Ollongren (D66) en Annemarie Jorritsma (VVD) die op verzoek van de Tweede Kamer zijn vrijgegeven. 

46 reacties

 • Anoniem

  2 jaar geleden
  R.Kremer Het gesprek tussen verkenners en partij voorzitters is geheim, ook als er per ongeluk iets uitlekt moeten de deelnemers gevrijwaard worden van uitleg. Als je niet duidelijk kun ventileren over je wensen, kun je niet goed verkennen met wie je verder wilt. Hoeveel mensen zijn er eerlijk in een huiselijk gesprek wat betreft racisme, asielzoekers etc, dan wil je toch niet dat je werkgever bv daarover ingelicht wordt.
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Meneer H Eijken snapt kennelijk niet waar het echt om draait! Met deze affaire komt weer eens boven drijven in wat voor slangenkuil de mensen in Den Haag zich begeven; jarenlang wordt er van alles verzwegen, list en bedrog en de regerende partijen die zich hier schuldig aan maken en telkens met selectieve verontwaardiging reageren, zitten er nog steeds! Te triest voor woorden dat hierop gestemd is. John Busman
 • Gerard Vos

  2 jaar geleden
  Waarom het gaat vergeten een hoop mensen ,als je iets aan de kaak stel zoals toeslag fraude dan ben je een vlo in de pels van Rutte. DUS die mag zeker niet meer mee doen en dat mag en kan niet geaccepteerd worden. Gerard Vos Rotterdam
 • Johan de Leeuw

  2 jaar geleden
  Met een onafhankelijke verkenner had dit amateuristische gestuntel voorkomen kunnen worden. Het wordt tijd dat dit de standaard-procedure wordt.
 • C. Berghuis

  2 jaar geleden
  Zijn er regels voor wat je wel en niet mag bespreken als verkenner? Om tot een goed advies te komen zal je alle ins en outs moeten kunnen overwegen. In alle vrijheid en zonder beperkingen. Er staan dus geen rare zaken op het A4-tje. Pijnlijke onderwerpen? Ja, misschien. Maar alles telt mee.