Acht nieuwe ministers uit het kabinet Rutte IV. Vanaf linksboven met de klok mee: Karien van Gennip, Wopke Hoekstra, Hugo de Jonge, Carola Schouten, Franc Weerwind, Hanke Bruins Slot, Dilan Yesilgöz en Kajsa Ollongren.
Volledig scherm
Acht nieuwe ministers uit het kabinet Rutte IV. Vanaf linksboven met de klok mee: Karien van Gennip, Wopke Hoekstra, Hugo de Jonge, Carola Schouten, Franc Weerwind, Hanke Bruins Slot, Dilan Yesilgöz en Kajsa Ollongren. © ANP en HH

Dit zijn de nieuwe bewindslieden in het kabinet-Rutte IV

Formateur Mark Rutte heeft zijn nieuwe kabinet rond. CDA-leider Wopke Hoekstra wordt de nieuwe minister voor Buitenlandse Zaken. Ook Hugo de Jonge keert terug in het nieuwe kabinet, als minister voor Volkshuisvesting. Karien van Gennip en Hanke Bruins Slot worden namens de christendemocraten de ministers van Sociale Zaken en Binnenlandse Zaken.

200 reacties

 • H. Velleman

  4 maanden geleden
  He economische "horror" kabinet: Schulden bij Rutte 3 ruim 30 miljard hoger, geen enkele op schrift gestelde intentie of verantwoordelijke dit weg te werken, integendeel 9 meer ministers: één uitzondering als kennis specialist, rest zonder exact benoemde doelstellingen er bovenop zo een 80 miljard kunnen grabbelen, in deze stoelen dans met andere petten op iedere stoel. Het Binnensof als verwende kinderen in een economische snoep- en speelgoed winkel om vervolgens staatskas rovertje te spelen
 • Henny Jansen

  4 maanden geleden
  Heel triest dat Minister President M. Rutte zoveel fouten heeft gemaakt. Ik loop al een tijdje mee en besef me wel dat wanneer vroeger een politicus de fout inging dan was het opstappen !! Gelukkig de mens die goed 'nadenkt' en van fouten leert maar meestal is dat waarneembaar bij "jan met de Pet". Ik ben benieuwt hoelang dit kabinet aanblijft dan wel aftreed. En hoe kan het bestaan dat Mevr. Dilan Yesilgöz een post gekregen heeft bij Justitie? Wie het weet mag het zeggen.
 • Casper Doornberg

  4 maanden geleden
  @ Richard Erk, Asscher moest weg omdat een feministisch partijlid hem een "dolk" in zijn rug stak. Hij had ook gewoon kunnen aanblijven hij was immers de leider. Maar het ging niet goed met de PvdA en nog steeds niet. Twee PvdA informateurs en niet de PvdA in de regering krijgen al dan niet met GL, noem ik een blunder. De PvdA is niet tactisch strategisch gehaaid zoals het valse machtswellustige cda. Ploumen is te feministisch bezig en jaagt mannelijke kiezers weg. Ton Heerts graag als leider !
 • Theo Janssen

  4 maanden geleden
  Hoeveel moties van afkeuring en wantrouwen staan hier op de foto ? Heel veel ! Heel erg dat die mensen terug durven te komen !!
 • Sander de Koning

  4 maanden geleden
  Rutte is alweer begonnen met liegen met de woorden:Er is een goed team samengesteld. Kaag-Hoekstra-Rutte-Olgrin kunnen weer gaan blunderen.