Archieffoto.
Volledig scherm
Archieffoto. © Getty Images/iStockphoto

‘Doe onafhankelijk onderzoek naar misstanden in de danswereld’

Er moet een onafhankelijk onderzoek komen naar misstanden in de professionele danswereld. Na onthullingen over scheldpartijen, aanranding en misbruik, pleit een flink deel van de Tweede Kamer daarvoor.

8 reacties

 • Maria Yvonne Franssen

  1 jaar geleden
  @vanWattingen Mijn reactie slaat niet op de bekende landen van vrouwenmisbruik, waarvoor Westerlingen vaak een lans breken. Maar op de zg. geciviliseerde Westerse landen. Hierop slaat m.i. ook dit artikel. De hoge heren waar wij met respect over 'behoren' te spreken, die vrouwenverslinders zonder remmen bleken te zijn. Zoals bijv. IMF-topman Straus-Kahn: waar vrouwen geen mooie jurk durfden te dragen in kantoor NY, uit angst voor een sexuele aanval, zoals in de pers kwam tijdens zijn proces.
 • John Houben

  1 jaar geleden
  Met de komst van de Bacha Bazi kunnen we ook op onze zoontjes letten. Zonder zo'n jongetje tel je in bepaalde landen als man niet mee.
 • Sina Hogeboom

  1 jaar geleden
  Schering en inslag schijnt nog normaal te zijn ook.We leven in een waardeloze wereld.Leer de kinderen van zich af te slaan anders doe ze op karate c.q vechtsport.En maakt die Taakstrafjes is wat zwaarder!
 • van Wattingen

  1 jaar geleden
  @mariayvonnefranssen u vergeet even dat ook in de culturen waar men minder gevormde, en toegesneden kledij gedragen wordt, er net zoveel verkrachting, aanranding en groeps verkrachting is. Alleen komt dit maar zelden naar buiten. Van Wattingen
 • Charles Schlebaum

  1 jaar geleden
  Charles Schlebaum Zolang aangifte van aanranding en verkrachting niet serieus genomen wordt maar afgedaan als risico van het vak is er weinig hoop op verbetering. In de weinige gevallen dat het tot een rechtszaak komt heeft de advocaat maar een argument: Het is de schuld van de vrouw zelf. Door haar gedrag of door haar kleding ‘vroeg zij er om’.