Eendaagse festivals mogen alleen onder strikte voorwaarden doorgaan: maximaal 750 bezoekers

VideoEendaagse festivals kunnen deze zomer alleen doorgaan onder strikte voorwaarden. Er mogen maximaal 750 bezoekers komen en het festival moet in de open lucht of in een open tent plaatsvinden. Dat heeft demissionair premier Rutte vanmiddag bekendgemaakt na overleg met de meest betrokken ministers. Volgens het Outbreak Management Team (OMT) is het risico op een nieuwe golf coronabesmettingen te groot bij grotere evenementen.

57 reacties

 • Shirley De Boer

  2 jaar geleden
  Als ze slim zijn gooien ze gewoon de maatschappij om het virus rond te laten gaan. Zo verspreid je de druk op de ziekenhuizen en voorkom je juist een piek in het najaar. Vaccins zijn ook geen langdurige oplossing gezien de varianten, doormaken en kwetsbare groepen beschermen is vele malen effectiever. Al die plastic afval van mondkapjes en testen hoor je ook de milieu fanatici dan niet over.. Shirley de Boer
 • Christa Tache

  2 jaar geleden
  Logisch is het niet en denk dat we dat ook niet moeten verwachten. Het is hap en snap vrijheid. Vreselijk oneerlijk als je aan de kant zit met beperkingen. Enige logica is dat ze het nog niet durven om alles vrij te geven en open te gooien. Dus krijg je “waarom dat wel en dit niet” denk ook dat het niet in voordeel heeft gewerkt dat juist bij het uitgaan zoveel gesjoemeld is en dat is ook de groep die naar festivals gaat. Misschien is het vertrouwen daarmee ook wel wat geschaad?
 • Kitty Oostdam

  2 jaar geleden
  Gisterenavond, dinsdag 3 augustus, zag ik de voetbalwedstrijd van PSV voorbij komen, een stampvol stadion waar iedereen stond te dansen en te zingen, dat mag dus wel? Snap er helemaal niks meer van!
 • Jan Zomers

  2 jaar geleden
  Het gevaar zit binnen - dansen met Janssen in volle discotheken, dat is kassa. We weten dat het buiten geen kwaad kan. In België hebben ze in juli Werchter Parklife gedraaid, dit duurde de hele maand juli. Hierbij mochten iedere dag 2500 personen aanwezig zijn, dat is goed verlopen.
 • bjorn Roos

  2 jaar geleden
  haha, wat moet je nog zeggen? Ik zou het niet raar vinden als we echt een keer denkhaag komen afbreken en ons land terug eisen.