Meisje krijgt een pleister na een prik. Ter illustratie.
Volledig scherm
Meisje krijgt een pleister na een prik. Ter illustratie. © CDC via Pexels

Eensgezinde Kamer stemt D66-voorstel voor vaccinatiecrèches weg

De Eerste Kamer heeft een initiatiefwetsvoorstel van D66 weggestemd dat crèches de mogelijkheid wilde geven om kinderen te weren die niet zijn ingeënt tegen kinderziektes zoals polio. Alleen D66 zelf stemde voor, alle andere partijen tegen.

16 reacties

 • Hans Laats

  1 maand geleden
  Hans Laats. Iedere geboren baby's die worden ingeënt tegen ziektes en als zij ouder worden , worden zij weer ingeënt en als zij in dienst willen willen gaan bij de landmacht,marine,luchtmacht of willen gaan immigreren worden zij weer ingeënt. Een vergelijken: pas geboren honden(pups) worden ook ingeënt tegen honden ziektes. Ziektes die hier in NL. niet meer was, is weer tot leven gekomen door de immigratie hoe rot het is om te benoemen, dat is wel een feit. Helaas.
 • Rijn van Dijk

  1 maand geleden
  Waarhold blijkbaar zoekt u nogal veel zaken op. het lijkt mij dat u daar nogal selectief mee omgaat. In veel van uw reacties stelt u dat iets niet is bewezen. Echter, en dat kunt u ook opzoeken, als iets niet is bewezen wil dat niet zeggen dat het niet waar is. Heel veel "waarheden" zijn gebaseerd op aannames, zo werkt dat in de wetenschap, daar noemen ze dat rekenmodellen. Zelfs Einsteins E=mc² is slechts een stelling, maar wordt, tot het tegendeel is bewezen gezien als waarheid.
 • dave Blanc

  1 maand geleden
  Begrijpend lezen is lastig blijkbaar: "Omdat de laatste jaren meer ouders hun kinderen niet laten inenten tegen ziektes die in het Rijksvaccinatieprogramma zitten, zoals rode hond, kinkhoest en mazelen, lopen kinderen weer risico om zo'n ziekte op te lopen. Dat geldt ook voor kinderen van ouders die wel meedoen aan het Rijksvaccinatieprogramma, maar wier kleine kinderen nog niet (volledig) zijn ingeënt." Dat is dus het probleem.
 • M Waarhold

  1 maand geleden
  @Julia van Damme geen enkel vaccin heeft een dekking van 100%. Tevens is nooit met concrete cijfers bewezen, dat de griepprik voldoende werkt, om als voorbeeld te nemen. U mag het opzoeken hoor maar de meningen van de specialisten lopen nu eenmaal uiteen en waarschijnlijk en als het niet uitkomt, ook nog van een nep-site. De genoemde kinderziektes worden preventief voorkomen omdat het gevaarlijk voor je wordt als je ouder bent maar daar zou ook een prikje voor kunnen zijn. Kan je opzoeken.
 • M Waarhold

  1 maand geleden
  @Julia van Damme ook daar hebben mensen een keuze in.....En idd daar heb ik van gehoord. Tevens is een vaccin nooit voor 100% dekkend en ergens geven medici aan dat er eigenlijk geen enkel vaccin een dekkende werking heeft Leeftijd, etc.) een heel groot percentage van de gevaccineerden hebben er geen baat bij en tevens zijn deze ook niet vatbaar. Gevaccineerd wilt niet zeggen dat je niet ziek wordt. Verandert "verantwoordelijkheid" mijn context?. Idd, goed lezen!