Door de stijgende gasprijzen draaien veel mensen de kachel lager.
Volledig scherm
Door de stijgende gasprijzen draaien veel mensen de kachel lager. © Jeffrey Groeneweg

Energierekening bij gemiddeld gebruik wordt maximaal 241 euro, komende maand al vergoeding

PrijsplafondEen huishouden dat een gemiddelde hoeveelheid gas en elektriciteit verbruikt, is straks zo'n 241 euro per maand kwijt. Het kabinet trekt extra geld uit om de hoge energierekening van burgers te dempen. In november en december gaat de rekening met een vast bedrag van 190 euro omlaag. Daarnaast wil het kabinet iets doen voor bedrijven die kampen met sterk gestegen energiekosten.

332 reacties

 • Sjaak van den Berge

  1 maand geleden
  Het is en blijft moeilijk, het moet snel en staat garant voor fouten , maar dat er steeds dezelfde fouten worden gemaakt komt voort uit de arrogantie van de politiek en het opereren zonder visie. Immers, het belastinggeld voor de coronasteun gaat voor een deel naar de banken en dit terwijl de kosten voor je bankrekening flink stijgen. Er klopt is iets niet in dit land, waarom is de politiek zo onmachtig ? Of is dit juist het beleid misschien, het loopt wel als een rode draad door 12 jr Rutte.
 • Marc Catheline

  1 maand geleden
  Nederlandse regering heeft goed plan uitgewerkt om de hogere kosten voor energie zoveel mogelijk het hoofd te bieden voor zoveel mogelijk huishoudens. Kom daar maar eens om in een land als Engeland waar geen ondersteuning van staatswege is en mensen van de kou kreperen. De Eu vraagt verder een bijdrage van miljarden aan de energiebedrijven die dit met hun torenhoge winsten door hoge energieprijs makkelijk kunnen betalen. Maar ja GB moest zo nodig uit de Eu .
 • Martin Reekers

  2 maanden geleden
  @Becker, Als jouw vriend gehuwd is en beiden een bijstandsuitkering krijgen ontvangen zij bij elkaar opgeteld 1059,64 euro netto per maand. Met toeslagen hierbij opgeteld zal dat rond de 1400 a 1450 euro samen zijn netto voor een koppel. Als hij alleen woont ontvangt hij 751,45 euro netto per maand bijstand, inclusief toeslagen zal dat ongeveer 1150 euro netto zijn.Ik weet de reden niet waarom jij deze bedragen noemt, maar ze kloppen niet.
 • marian Vroede

  2 maanden geleden
  Er zit een flink addertje onder het gras. Indien het prijsplafond wordt aangehouden betaalt men straks helemaal niet max €241 per maand. Daarboven komt nog beheerskosten, heffingen, vaste leveringskosten, btw.
 • Verrips

  2 maanden geleden
  Ondanks e mail verzoek naar de woninbouwver. Portaal weet IK nog steeds niet wat de prijs van stadsverwarming gaat worden? Daar horen we ook in de media niets over?