Eurocommissaris Margaritis Schinas coördineert asiel en migratie vanuit de Europese Commissie.
Volledig scherm
PREMIUM
Eurocommissaris Margaritis Schinas coördineert asiel en migratie vanuit de Europese Commissie. © Frank Jansen

Eurocommissaris asiel en migratie: ‘Nederland moet niet klagen over arbeidsmigratie’

interviewNederland moet niet klagen over arbeidsmigratie, vindt vicevoorzitter Margaritis Schinas van de Europese Commissie. Dat zegt hij in een interview met deze site. Hij is zich ‘erg bewust’ van het woningtekort in Nederland, maar vraagt om begrip bij de opvang van asielzoekers. ,,Elk land heeft een ander probleem.’’

89 reacties

 • J. Breuer

  2 maanden geleden
  Geen woord over de duizenden ouderen die een verpleeghuis nodig hebben in Nederland. Schaamte kent deze persoon niet zoals al die anderen di Nederland vertegenwoordigen in het E.U. parlement.
 • Mario Andrettu

  2 maanden geleden
  Open vacatures opvullen met arbeidsmigranten klinkt logisch. Plek in het onderwijs is er niet voor de kinderen van deze mensen, plek bij de gezondheidzorg tandarts/huisarts/ziekenhuis is er niet voor deze mensen en hun families. Plek om te wonen is er niet voor deze mensen. Meer mensen erbij is als je alles beschouwd niet logisch
 • ria abbing

  2 maanden geleden
  Ach weer zo’n EU heer die dik faciliteert vd EU en vrij en groot buiten woont ver van het in hun ogen van het gepeupel.
 • J Brink

  2 maanden geleden
  Uit de EU, voor ons uiteindelijk de beste oplossing. Gaat in begin pijn doen maar dan zijn wel eindelijk van de bemoei- en regelzucht van Brussel af. Bovendien zijn we dan ook gelijk van de overdracht van vermogen naar de uitvreters in Z-Europa (alles beneden Belgie, Oostenrijk en oostwaarts van Duitsland) ten koste van de N- Europese landen. De Euro is op termijn niet houdbaar en zal ons pensioenkapitaal uiteindelijk marginaliseren. Nexit nu!!
 • Marsono Somiro

  2 maanden geleden
  De Heer Schinas schoffeert in feite de gewone Nederlander die zijn land naar de verdommenis ziet gaan en daardoor aan de bel trekt. Arbeidsmigranten zijn in feite gewone gastarbeiders zoals dat 70 jaar geleden begon. Asielzoekers hebben in de beginne geen arbeidsstatus. Statushouders zijn er genoeg en die worden veel te laat ingezet in het arbeidsproces. Arbeidsmigranten moeten dus buiten blijven want dat roept niet op tot werklust bij veel asielzoekers. Bovendien is NL veel te klein voor meer..