Europese medicijnautoriteit: Geen aanwijzing dat complicaties gevolg zijn van AstraZeneca-vaccin

VIDEOEr is geen aanwijzing dat de zeldzame gevallen van ernstige trombosecomplicaties een gevolg zijn van het AstraZeneca-vaccin. Dat zei EMA-directeur Emer Cooke vanmiddag tijdens een speciaal ingelaste persconferentie.

59 reacties

 • Aloyse Hoekstra

  1 maand geleden
  Waarom geen mogelijkheid om gewoon -vrijwillig- door te gaan met vaccinatie? Ik durf dit risico wel aan, altijd nog lager dan risico op corona, en was deze week aan de beurt, maar er is voor mij beslist dat ik nu moet wachten. Op wat? Waarom? Als je bang bent en wil wachten op andere vaccins, jouw goed recht, maar mag ik eindelijk dóór met mijn leven, gevaccineerd dus.
 • Leek

  1 maand geleden
  Als je iedereen prikt is het niet raar dat er situaties ontstaan waarbij iemand ziek wordt tegelijkertijd met het vaccin. Bij het fase 3 onderzoek van Astra was het aantal trombose gevallen in de controle groep 2 keer hoger dan bij de mensen met het vaccin. Rond de 40 gevallen op 5 miljoen vaccinatie. Dat percentage is dus 0.000008.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Jim Collins. Helaas heb ik de nummers verwisseld. Voor AZ was het 30 thrombose in 9,7 miljoen (= 3,09 per miljoen). Voor Pfizer was het 38 in 11,4 miljoen (= 3,33 per miljoen). Mijn excuses.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Jim Collins. In engeland waren er tot 28 feb na 9,7 miljoen AstraZenica vaccinaties 38 gevallen van thrombose gemeld. Dat is 3,09 per miljoen. Na 11,4 miljoen Pfizer vaccinaties waren er 30 gevallen gemeld. Dat is 3,33 per miljoen. Dus lijkt AZ veiliger dan Pfizer. De 300.000 geannuleerde vaccinaties in nederland zullen waarschijnlijk 45 extra doden opleveren. In de rest van europa wordt het veel meer.
 • dorothé Kuijten

  1 maand geleden
  In ieder geval sterven er aan corona meer mensen, of in het verkeer , sport ,werk enz.
 1. Alle NAVO-troepen vertrekken vanaf 1 mei uit Afghanistan
  Play

  Alle NA­VO-troe­pen vertrekken vanaf 1 mei uit Afghanis­tan

 2. Op bedevaart naar Mekka, maar dan op 1,5 meter afstand
  Play

  Op bedevaart naar Mekka, maar dan op 1,5 meter afstand