Op sommige scholen werkt de Wet passend onderwijs goed en worden zorgleerlingen binnenboord gehouden, zoals op basisschool De Kroevendonk in Roosendaal.
Volledig scherm
Op sommige scholen werkt de Wet passend onderwijs goed en worden zorgleerlingen binnenboord gehouden, zoals op basisschool De Kroevendonk in Roosendaal. © Arie Kievit

Evaluatie: Wet passend onderwijs schiet doel voorbij, geen extra zorgleerlingen op gewone scholen

De Wet passend onderwijs heeft er niet voor gezorgd dat meer kinderen met een handicap, leer- of gedragsproblemen naar een gewone school gaan. Het aantal zorgleerlingen in het reguliere onderwijs is sinds de invoering, vijf jaar geleden, niet gestegen. Ook hebben docenten niet meer hulp gekregen om deze leerlingen te ondersteunen. Daar was geen geld voor.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.