Explosief memo Omtzigt is bom onder CDA én formatie

VideoCDA-Kamerlid Pieter Omtzigt vindt dat de partijtop hem heeft tegengewerkt in zijn poging om lijsttrekker te worden. In een intern memo haalt het stemmenkanon hard uit naar de lijsttrekkersverkiezing, partijfinanciën en de CDA-cultuur. De onthulling legt opnieuw een bom onder het CDA én de formatie.  

149 reacties

 • Ina van Kastel

  1 jaar geleden
  Pieter for President!!
 • Rob van der Sanden

  1 jaar geleden
  Deze onderstaande tekst zegt voldoende over de verrotte mentaliteit binnen het CDA... Dat wordt nog "gezellig"met de verkiezingen.... "Andere CDA’ers zouden Omtzigt daarbij voor ‘labiel’ verslijten, hem ‘klootzak en teringhond’ noemen. Het is onduidelijk van wie precies die verwensingen komen. Het memo bevat ook een appconversatie waarin de persoonlijke verkiezingsposter van Omtzigt door de mangel gehaald wordt door een CDA’er: ‘Focking eikel met die nazi-posters.’ "
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Cor Spinhoven. De hele regering is list en bedrog. En dat krijgen we weer vier jaar. Schandelijk !!!
 • Be De Vries

  1 jaar geleden
  Geachte CDA landelijk bestuur Mag ik een chr.apel doen op uw geheugen. Uw hebt reeds in 2012 t.b.vde tweede kamer verkiezingen Pieter Omtzigt al de mond willen snoeren. Immers u hebt zich toen beijvert om Pieter Omtzigt af te willen voeren als Volksvertegenwoordiger. dit door Pieter Omtzigt op een nadrukkelijk onverkiesbare plaats te zetten op uw CDA kieslijst. Waarop ook in uw partij met afschuw is gereageerd En Pieter Omtzigt toen geheel op eigen kracht met Voorkeurstemmen gekozen is
 • Hoeks HWM

  1 jaar geleden
  Als dit de “werkwijze” is van een politieke partij dan is de menselijke maat ver te zoeken. Het gaat dan blijkbaar niet over politiek maar het gaat om “hoe wordt de grootste ego de baas” en hoe kunnen we doorpakkende collega’s een loer draaien, want het mag zeker niet voorkomen dat er negatieve reacties komen die de partij kunnen schaden. De partij staat blijkbaar boven de waarheden die soms nodig zijn om zaken onder de aandacht te brengen. Shame on you CDA.