Sywert van Lienden in Buitenhof zondag.
Volledig scherm
Sywert van Lienden in Buitenhof zondag. © NPO

Extern onderzoek naar Sywert-deal: ‘Onderste steen moet boven’

Het kabinet laat de mega-mondkapdeal met Sywert van Lienden onderzoeken door ‘een externe, onafhankelijke partij’. Dat kondigt verantwoordelijk minister Tamara van Ark (Medische Zorg, VVD) vandaag aan na nieuwe onthullingen en een extra vragenvuur uit de Kamer.

39 reacties

 • Jan De Lange

  1 maand geleden
  Sywert heeft geleverd, terwijl hij had gezegd om, niet te leveren. Het is maar net waar hij de komma zet. Hij heeft dan de fout gemaakt om, wel te leveren.
 • J. Zomers

  2 maanden geleden
  Dergelijke mondkapjes koop ik voor 30 cent per stuk - bij Sywert kosten ze 3 euro per stuk. Tel uit je winst.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Hans Laats. De baas van LCH, was of is de deal met S. van Lienden helemaal niet nodig. Kan alleen maar nu concluderen dat er wel degelijk door een CDA minister van volksgezondheid de deal met S. v Lienden dus vrienden dienst was of is afgesloten.
 • Leers

  2 maanden geleden
  Ik mis het feit dat hij ondeugdelijke mondkapjes geleverd heeft, die hadden dus geweigerd kunnen worden met terugbetaling van de voorfinanciering.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Hans Laats. Tamara van Ark zei de onderste steen moet boven komen. Ik en de rest van Nederland wil weten welke steen of stenen. Van de Binnenhof?. Ik denk dat het alles zo blijft zo als het is. Het is een vergissing/ het mag nooit meer gebeuren/ wij, de bewindvoerders, hebben geen herringeringen meer aan/ het is volgens de wettelijke en juridisch weg gelopen. Ze komen er makkelijk vanaf en weten altijd een antwoord op. Misselijk makend!! .